I mandagens episode av realityserien «Paradise» dukket det opp en noe uventet «gjest» på luksushotellet.

Denne uken skal nemlig deltakerne gjennom en rekke kokkekamper for å sikre seg en plass videre i konkurransen, og hva passer vel da bedre enn å få inn en vaskeekte kokk?

Les også: Saba (36) løy på alderen da hun sjekket inn på «Paradise»: – Ikke helt typisk

Og det er ikke hvem som helst som ankommer solfylte Mexico for å bedømme realitydeltakernes matlaging denne uken. For anledningen har produksjonen hentet inn «Camp kulinaris»-dommer og stjernekokken Kjartan Skjelde (46).

– Altså, jeg har egentlig ingen forventninger til noen ting, sier han lattermildt før konkurransen starter.

Se 46-åringens Mexico-ankomst i videoen øverst i saken!

– Ingen som er bedre

Kjartan Skjelde er for de fleste godt kjent fra «Camp kulinaris» – der han gjennom fem sesonger har lært opp en rekke norske kjendiser i hvordan man driver restaurant.

Tidligere har han også vært dommer i «Masterchef», i tillegg til at han driver flere restauranter.

Da det ble bestemt at det skulle være «Camp kulinaris»-inspirert uke på «Paradise», ble dermed Skjelde et naturlig valg for produksjonen, sier programredaktør i Nent (Nordic Entertainment Group), Marius Rønnekleiv, til Nettavisen:

– Det er vel ingen som er bedre til å bedømme deltakernes matkunnskaper en selveste mesterkokk Kjartan Skjelde.

Videre legger han til at de opp gjennom årene har hatt flere ulike temauker på «Paradise» der aktuelle profiler er invitert inn for å gi et ekstra «preg på uken» – i dette tilfellet Skjelde.

Rønnekleiv kan derimot ikke si noe om hva som måtte til for å få med Skjelde på laget.

– Vi kommenterer ikke prosessene i forbindelse med deltakelse i noen av våre programmer, og kan derfor ikke uttale oss om dette, svarer han på spørsmål om han takket ja umiddelbart eller om han måtte overtales litt før avreise.

Les også: «Paradise»-Markus om den dramatiske bilulykken: – Flippet rundt tre ganger, og landet på taket

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Kjartan Skjelde i anledning denne saken, foreløpig uten hell.


Nytt konsept

Årets «Paradise» er en videreformidling av konseptet «Paradise Hotel», som har vært å se på Viaplay og TV3 i hele 15 sesonger. Men i år er konseptet helt nytt og annerledes.

Blant annet er navnet på det populære TV-programmet kortet ned – og både hotellet og programlederen er byttet ut.

Les også: Dette er de nye «Paradise»-spillereglene

Det er Andreas «Tix» Haukeland (29) som har tatt over som programleder etter Triana Iglesias (40), og han har tidligere sagt at han er stolt over å være med på et program i endring.

«Paradise går gjennom en del endringer, og som både fan og deltaker i programmet er det med både stolthet og enorm ærefrykt at jeg tar på meg denne rollen. Det blir litt annerledes enn det har vært før, men forhåpentligvis en bra annerledes», skrev han på Instagram da rollebyttet ble kjent.

I tillegg trenger ikke deltakerne lenger å være single for å delta, og man trenger ikke lenger være av motsatt kjønn for å stå i par sammen. Rommene på luksushotellet består også av enkeltsenger, ikke dobbeltsenger, i det nye realitykonseptet.