Gå til sidens hovedinnhold

Stjernene bak «The Devil Wears Prada» kommer med nye avsløringer 15 år etter premieren

I år er det 15 år siden den uforglemmelige motefilmen hadde premiere.

(MELK&HONNING): Det siste året har flere ikoniske filmer og serier fra 90- og tidlig 00-tallet fått nytt vind i seilene. I fjor fylte «Clueless» hele 25 år. Og mange moteinteresserte venter i spenning på nyinnspillingene av «Gossip Girl» og «Sex & singelliv», med (nesten) samme casting som de første seks sesongene i sistnevnte.

I år er det også faktisk hele 15 år siden motefilmen «The Devil Wears Prada» bergtok moteinteresserte verden over.

I den forbindelse har Entertainment Weekly samlet skuespillerne fra filmen for å diskutere det tidløse temaet som tas opp i motefilmen – kvinner, jobb og maktposisjoner.

Ikke nok med det, men skuespillerne kommer også med noen nye avsløringer fra produksjonstiden av den legendariske filmen.

Les også: Boikotter Zara etter kontroversielle uttalelser fra sjefsdesigner

Inspirert av virkeligheten

Filmen fra 2006 som er basert på den bestselgende boken med samme navn, er som kjent inspirert av forfatteren, Lauren Weisberger (44), tid i Vogue under sjefredaktør Anna Wintour (71).

I motefilmen er det sjefredaktøren i det fiktive motemagasinet «Runway», Miranda Priestly, som er spilt av Meryl Streep (72), som ikke er redd for å la de ansatte få høre det når hun er uenig.

Emily Blunt (38) gir «The Devil Wears Prada» det lille ekstra med sin britiske aksent, iskalde blikk, nedlatende latter og humoristiske mangel på vilje til å smalltalke på kontoret.

Nigel, spilt av Stanley Tucci (60), ser lenge ut til å være den eneste på kontoret med arbeidsvilje som svarer til Mirandas forventninger. Det var forøvrig 150 (!) andre skuespillere som ble vurdert til rollen hans først.

Etter en aldri så liten make-over, jobber Andy, spilt av Anne Hathaway (38), seg oppover rangstigen i «Runway» med boots fra Chanel på beina, og det ene lekre antrekket etter det andre.

Les også: Khloé Kardashian innrømmer kosmetisk inngrep etter flere år med spekulasjoner

Flere andre var ønsket som hovedrollen

Det var imidlertid ikke gitt at Hathaway skulle spille rollen som Andy. Hun var faktisk det niende valget for rollen.

Store skuespillernavn som Rachel McAdams, Scarlett Johansson, Natalie Portman, Kate Hudson og Kirsten Dunst var alle ønskevalg for rollen som den hardtarbeidende moteassistenten.

Til syvende og sist var det faktisk takket være medskuespiller Meryl Streep at Hathaway til slutt fikk rollen, etter at de to møttes og kom godt overens.

Les også: Dette er de nye «Gossip Girl»-stjernene

Men Streep var heller ikke soleklar i sin rolle som Mirana Riley. Både Michelle Pfeiffer, Glenn Close og Catherine Zeta-Jones ble alle vurdert til rollen.

– Jeg var ikke interessert i å gjøre en biografi om Anna. Jeg var interessert i hennes posisjon i selskapet. Jeg ønsket å ta på meg byrdene hun har måttet bære, i tillegg til å måtte se flott ut hver eneste dag, sier Meryl Streep til Entertainment Weekly.

– Miranda gir oss en karakter som mange av oss streber etter. Å være kompromissløs, tøff, ekte, ærlig, og ikke måtte danse rundt grøten for å komme til poenget uten å såre eller fornærme noen. Noe jeg tror menn har det mye lettere for å være, legger Emily Blunt til.

Les også: Kraftig reaksjoner mot Elle-forside: – Misbruker pride

Prestisjetung nominasjon for rollen

For mange er det akkurat Streeps tolkning av herskesyke sjefredaktøren som gjør hele filmen. Måten hun oppfører seg på og ikke minst de målende blikkene hun sender, er nok til å at de fleste får frysninger nedover ryggen. Inkludert Anne Hathaway.

– Jeg hadde lest manuset så mange ganger, at jeg forventet at Meryl skulle være arrogant og høylytt med brølende ordre. Og så sa hun sin første replikk så hviskende at jeg nesten falt av stolen min, sier hun.

Men Streep kan fortelle at det var en helt annet skuespiller som hadde inspirert henne til å tolke rollen slik og som til slutt også gjorde at hun ble nominert til den prestisjetunge «Beste kvinnelige hovedrolle» under Oscar-utdelingen.

– Det var hentet fra måten jeg så Clint Eastwood jobbe på. Han er en som folk virkelig respekterer, og han hever aldri stemmen. Den ene gangen han gjorde det, skremte det folk i to uker etterpå – de var så traumatiserte, forteller Streep.

Også at sjefredaktøren har hvitt hår, var et ønske fra 72-åringen, da 56 år gammel. Det var filmens kostymedesigner Patricia Field, kjent fra «Sex & The City» og «Emily in Paris», i starten usikker på om hun ville klare å overbevise produsentene om.

– Så sexistisk, mener Streep om holdningen til hårfargen.

Les også: Victoria's Secret kvitter seg med «englene» for godt: – Må slutte å være det menn vil ha

Moteprofiler nektet å ta del i filmen

Produksjonsteamet bak «The Devil Wears Prada» slet med å få tak i profiler innenfor motebransjen. Folk skal nærmest i frykt for Anna Wintour ha unngått å svare på forespørsler, skriver Entertainment Weekly.

Designere skal ha nektet å være med i filmen, «The Met» ville ikke ha noe å gjøre med den – meget mulig ettersom Anna Wintour sitter i «The Met Gala»-komiteen. Valentino Garavani var faktisk den eneste designeren som gikk med på å gjøre en figur i filmen, i tillegg til å designe den sorte kjolen Meryl Streep brukte i en gallascene.

Også supermodell Gisele Bündchen sa ja til en liten rolle, men på en betingelse i følge Costume: at hun spilte noe annet enn en supermodell.

Les også: Avviser sex-sensur på «Paradise Hotel»: – Viser innhold som er relevant

Til og med de ikoniske leilighetskompleksene teamet ønsket som Miranda Rileys leilighet, ville ikke la dem slippe inn.

Filmens produksjonsdesigner klarte imidlertid å komme seg inn i Vogue-bygningen for å få et lite glimt av Anna Wintours kontor.

Han klarte å gjenskape kontoret hennes så til de grader, at det ryktes at redaktøren skal ha ommøblert kontoret sitt etter filmen kom ut.

Les også: Bildene av en naken Irina Shayk kunne veltet karrieren: Nå er toppmodellen god for 200 millioner