For 15 år siden trådte Heidi Montag (34) inn i rampelyset da hun dukket opp i realityprogrammet «The Hills», som ble en enorm suksess for MTV.

Året etter dukket Spencer Pratt (37) opp i samme realityprogram, og tv-seere verden rundt fikk følge en svært turbulent tid som til slutt endte i giftemål mellom de to. Mer enn et tiår senere er duoen fremdeles gift, og har fortsatt kjendisstatus.

Se «Speidi» snakke om hvordan rampelyset har forandret seg i videoen under:

Les også: Prins Harry hevder familien nektet ham å forlate kongehuset i nytt intervju

Og i rampelyset har de planer om å bli værende i lang tid.

– Hvis gud fortsetter å svare på bønnene våre, så håper jeg vi er det, sier Spencer Pratt til Nettavisen på spørsmål om de har planer om å fortsette i samme retning de neste 15 årene.

Nettavisen møter paret, som ofte går under kallenavnet «Speidi», over videochat i forbindelse med den nye sesongen av «The Hills: New Beginnings» – som ble tilgjengelig for norske seere på strømmetjenesten Paramount+ fra 26. mai.

Sønnen kommer først

Men selv om Montag og Pratt ønsker å bli værende i rampelyset, er ikke dette førsteprioriteten deres lenger. For drøye tre år siden ble nemlig duoen foreldre for første gang, da sønnen Gunner (3) kom til verden. Han kommer først.

– Vi har også sønnen vår å tenke på de neste 15 årene, så det er jo hovedfokuset vårt. Sånn sett er det vanskelig å si hva som blir prioriteten vår fremover, sier Montag til Nettavisen.

Sønnen blir også å se i den nye sesongen av «The Hills: New Beginnings», og Montag forteller at hans ønsker og drømmer er det viktigste for dem fremover. Vil han bli fotballproff i Europa, flytter de dit. Er det noe annet – støtter de ham i det.

– Vi får se hva som skjer i livet hans og hva vi skal gjøre, sier Montag og legger til:

– Men jeg tror vi alltid kommer til å være på Snapchat, Instagram og Tiktok, og fortsette med showet hvis vi får det.

Les også: Dette er de nye «Farmen»-kjendisene

– Vanskelig å være berømt

Etter at «The Hills» tok slutt etter fire år i 2010, gikk Montag og Pratt videre til andre tv-prosjekter.

Blant annet medvirket de i kjendisversjonen av «Big Brother», «Wife Swap», «Marriage Boot Camp» og «Family Feud», og den populære duoen sørget også for å dukke opp i kjendispressen ved flere anledninger – takket være både oppsiktsvekkende operasjoner og falske skilsmissenyheter.

Les også: Billy Porter avslører diagnose etter 14 år

Montag prøvde seg også på en karriere innen musikk etter at «The Hills» ble tatt av skjermen, uten særlig hell.

I dag lever de et helt annet liv enn den gang.

– Vi har mye mer ansvar nå. Før var det jo bare oss, så vi kunne ta avgjørelser uten å tenke på konsekvensene. Det å få en sønn har forandret alt. Vi kan ikke bare komme og gå som vi vil, vi må prioritere ham, svarer Montag på spørsmål fra Nettavisen om hva som har forandret seg mest siden 2007.

Ektemannen sier seg enig i konas uttalelser:

– Ja, de gode gamle 2007-dagene var bare: Skal vi til Vegas i helgen? Vi hadde det mest bekymringsfrie livet.

– Det var så spennende å være berømt den gang. Men det er vanskelig – og veldig mye press, sier han, og legger til at han og kona på mange måter takler det bedre nå enn tidligere:

– Jeg vil si at «Speidi» har forandret seg mest ved at vi har innsett at vi ikke trenger å ta alt så alvorlig. Nå er det morsommere. Før i tiden var vi naive, det var hele livet vårt, så det har forandret seg. Dette er en morsom greie vi gjør på siden, så det har forandret seg og tar litt press av det hele.

Dette angrer hun på

Under pressetreffet blir «Speidi» også spurt om det er noe de angrer på at de har delt opp gjennom.

For Montags del angrer hun på at hun tok med seg familien inn i «The Hills»-sirkuset, noe hun ble oppfordret til av serieskaperne. Dette ser hun på som en stor feil nå i ettertid.

– Det ble så mye feilkommunikasjon, sier hun.

– Det ble en stor belastning for familieforholdet vårt i mange år, så jeg er takknemlig for at vi er på et godt sted nå. Men det var hjerteskjærende. Jeg skulle ønske jeg ikke gjorde det.