Søndag er det duket for en skrekkslagen konkurranse i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». I hvert fall for Melina Johnsen (23) og Maren Turmo (20).

Når deltakerne får beskjed om at dagens konkurranse innebærer å rafte ned det verdenskjente fossestryket Sjoa i Gudbrandsdalen, knyter det seg i magen til både realitystjernen Melina Johnsen og fitnessdronningen Maren Turmo.

Begge har nemlig vannskrekk, og utfordringen ser ut til å bli for mye for de to jentene.

Se klipp øverst i saken!

Trakk seg etter skrekkopplevelse

Etter å ha blitt drillet av sikkerhetsteamet i Sjoa, bestemmer de seg for å trekke seg fra dagens konkurranse.

- Jeg har vannskrekk. Jævlig vannskrekk. Jeg ville rett og slett ikke presse psyken min, forteller Johnsen til Nettavisen.

LES OGSÅ: Smertefulle scener i «71 grader nord»: - Trodde jeg hadde knust foten

Johnsen forteller at det var sikkerhetsbriefen som skremte henne fra å delta i konkurransen, og at valget om å heller få en ulempe inn i utslagskonkurransen ble det beste valget for henne.

- Jeg ble en slags prøvekanin under sikkerhetsbriefen, der han slang meg brutalt rundt i båten og sa at jeg kom til å falle i vannet, sier Johnsen til Nettavisen.

- Det gjorde at jeg ikke turte å være med, fortsetter hun.

Maren Turmo valgte også å trekke seg fra konkurransen på grunn av vannskrekk.

- Tanken av å miste kontroll, muligens falle ut i de store bølgene og bli dradd under vann var helt overveldende. Jeg så for meg at jeg kom til å dø om jeg satte meg i den båten, forteller Turmo til Nettavisen.

Holdt på å drukne

Ifølge Melina Johnsen er vannskrekk noe hun har hatt helt siden hun var liten. Da hun var barn holdt hun nemlig på å drukne i et basseng.

- Jeg klarer ikke beskrive følelsen, men jeg får helt panikk. Vi hadde vært i en annen elv noen dager før, men da satt jeg bak Erik (Follestad) og det ble noe annet. Dette ble for mye for meg, forteller Johnsen.

Turmo på sin side har ingen konkret grunn til hvorfor vann gjør hun så engstelig.

- Jeg har nok alltid vært litt smått engstelig for å være i vann med store bølger og der det er mulighet for å miste kontroll.. Jeg vet ikke konkret hvorfor jeg har denne frykten men det er nok en blanding av at jeg har opplevd å bli dradd under vann i forskjellige sammenhenger pluss at jeg er veldig flink til å overtenke situasjoner, sier hun.

LES OGSÅ: Her får «Ex on the Beach»-Melina fullstendig panikk midt i fjellveggen

Angrer ikke

I ettertid har Johnsen og Turmo aldri angret på valget om å trekke seg på raftingkonkurransen.

- Tanken på hva som kunne skjedd, har jeg ikke orket å tenke på en gang. Jeg er veldig glad for at jeg ikke ble med. Jeg koste meg med Maren, jeg, forteller Johnsen.

- Jeg angrer ikke et sekund på at jeg ikke gjorde det. Jeg er veldig fan av å gå utenfor komfortsonen, men i dette tilfelle føltes dette ikke rett og det er helt ok, sier Turmo.

Som nevnt er det ikke første gang under oppholdet at deltakerne blir utfordret i vann.

Forrige uke trosset både Johnsen og Turmo vannskrekken da de måtte padle nedover en elv, men skrekken tok overhånd for Turmo da hun satt seg fast i en sten.

- Jeg vil ikke mer, ropte Turmo skrekkslagen, men klarte til slutt å fullføre konkurransen.