Gå til sidens hovedinnhold

Stor studie: - Menn er morsommere enn kvinner

Menn er morsommere enn kvinner, men har ikke nødvendigvis bedre humor.

Det sier forskere ved Aberystwyth University i Storbritannia etter å ha gått igjennom en rekke studier hvor folk har blitt bedt om å vurdere menn og kvinners humor - uten å vite kjønnet deres.

Forskerne bak gjennomgangen understreker at dette ikke betyr at menn har bedre humor, da humor også inkluderer evnen til å gjenkjenne hva som er morsomt, ikke bare evnen til å være morsom.

- Gjennomgangen tyder på at menn i gjennomsnitt har høyere evne til å produsere humor enn kvinner, vurdert av uavhengige tredjepersoner, skriver forskerne i gjennomgangen.

- Forskjellen er liten til moderat og kan reflektere ulike preferanser og oppfatninger av humor blant kjønnene, med opphav i evolusjonære og miljømessige påvirkninger

Les også

Sint supporter anmeldte tysk fotballdommer til politiet etter straffeepisoder

I flere av studiene ble menn og kvinner bedt om å skrive en morsom tekst til en tegneserie eller et bilde. I andre studier ble deltakerne presentert med absurde spørsmål og bedt om gi et morsomt sva eller presentert med en absurd påstand og bedt om å gi en morsom forklaring.

Uansett hvilken metode som ble brukt vurderte tredjepersoner i gjennomsnitt humor produsert av menn som morsommere enn humor produsert av kvinner.

Ifølge forskerne passer resultatene med etablerte teorier om seksuell seleksjon, som hevder at kvinner vurderer menns intelligens på variabler som er vanskelig å forfalske, som evnen til å være morsom, i valget av en partner.

Dette støttes også av andre studier som er inkludert i undersøkelsen.

Blant annet så flere av studiene på personlige beskrivelser rettet mot potensielle partnere i annonser og applikasjoner, som viste at kvinner er nesten dobbelt så interessert som menn i å finne en morsom partner, mens menn langt oftere forsøker seg på å være morsomme enn kvinner.

Menn viser også en klar preferanse for å finne en partner som ler av humoren deres, fremfor en partner som får dem til å le.

- Når menn og kvinner snakker om å finne en partner med god sans for humor snakker de om radikalt forskjellig ting. Menn vil ha noen som setter pris på humor, mens kvinner vil ha noen som produserer humor, skriver forskerne.

Les også

Forskere: Slik kan datingappene hindre deg fra å finne kjærligheten

Dessuten viste flere av studiene at mannlige deltakere som ble vurdert som morsommere oppga flere seksualpartnere og yngre seksuell debut. Kvinner med morsommere partnere oppga også å ha flere og sterkere orgasmer.

Les også: Hva er et «normalt» sexliv? Dette viser forskningen

Til sammenligning hadde kvinner som ble vurdert som morsommere like mange seksualpartnere og lik debutalder som andre kvinner, mens partnerne deres var like seksuelt tilfreds som andre menn.

Likevel er det ikke alle etablerte sannheter som blir bekreftet av studiene.

Blant annet viste flere av studiene at kvinner setter like stor pris på grov og seksuell humor som menn, såfremt det ikke er kvinner som gjøres narr av. Samtidig produserer menn langt mindre slik humor enn mange tror, selv om det er betydelig mer enn kvinner.

Hverken menn eller kvinner vurderte grov eller seksuell humor som morsommere enn annen humor og det gav heller ingen fordeler overfor potensielle partnere.

Studiene har pågått siden 70-tallet frem til i år og har inkludert rundt 5000 personer.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken