Hotellkongen, gründeren og eiendomsutvikleren Petter Stordalen (58) er kjent for sitt smittende humør og positive innstilling til omtrent alt som farer hans vei.

På Instagram deler han sin ukentlige mandags-video der han oppfordrer andre til å gripe tak i uken med et positivt sinn, og fra scenen, gjennom bøkene sine og andre offentlige arrangementer har han alltid hatt som mantra og budskap om å aldri gi opp.

I sofaen på «Senkveld» på TV 2 fredag kveld kan han imidlertid avsløre at livet hans den siste tiden ikke alltid har vært like positivt og motiverende.

Les også: Stordalen kan få nei fra Konkurransetilsynet

I tråd med hjemmekontor og strenge smittevernrestriksjoner forteller Stordalen at han den siste tiden har slitt med nedstemthet og mener at han ikke har taklet hjemmekontor-tilværelsen noe særlig bra.

Gikk på en smell

Til programlederne Stian Blipp og Helene Olafsen forteller Stordalen at han trolig er den verste på hjemmekontor. Han mener at han ikke passer inn på digitale nettmøter og han kan ikke fatte hvordan folk kan ha en oppfatning om at man skal klare å bygge kultur og samhold uten å møtes.

I løpet av pandemien gikk Stordalen på en smell, eller som Blipp uttalte i «Senkveld»: «Optimisten fikk en liten bulk». Det ble usedvanlig stille fra Stordalen, og den gleden 58-åringen er kjent for å dele, ble plutselig borte. Til slutt gikk det så langt at menneskene rundt ham begynte å bli bekymret.

– Jeg tror de nærmeste rundt meg var bekymret. Jeg vet at datteren min Emilie var veldig bekymret. Jeg traff henne ute på en løpetur en morgen, og da ringte hun meg etterpå og sa at «fattern, nå er det ikke så bra», forteller Stordalen i «Senkveld».

Meldingen fra datteren ble vendepunktet

Bekymringsmeldingen fra datteren gikk hardt inn på Stordalen som gråtkvalt sier til Blipp og Olafsen at samtalen med Emilie Stordalen på mange måter ble vendepunktet i den destruktive tilværelsen.

– Ja, det gikk inn på meg. Men det handlet om helt andre ting enn det du tror, Stian, sier Stordalen og forklarer seg:

Les også: Gunhild Stordalen i åpenhjertig intervju: Derfor vil hun ikke ha barn

– Det handler om hvis det ikke går, så ville ikke bare jeg blitt stigmatisert. Det ville også stigmatisert barna som har valgt å gå inn i selskapet. Som elsker det som jeg elsker det. For mange av lederne som i likhet med meg har den iboende fandenivoldskheten om at dette klarer vi. Det handler ikke om verdier. Det handler om forpliktelser.

Til Nettavisen forteller Stordalen at den store nedturen kom da de måtte permittere og si opp nærmere 8000 mennesker i Nordic Choice.

– Vår bransje lever av mennesker - både de som jobber hos oss og de som er gjester hos oss. Plutselig var det ikke lenger lov å møtes og samles. Det har hatt brutale konsekvenser for våre ansatte, og det er det tyngste jeg har vært gjennom som forretningsmann, sier han.

I «Senkveld»-sofaen er Stordalen mer optimistisk til fremtiden i dag. Ifølge han handlet det mest om å bestemme seg for at han ikke ønsket å ha det så negativt lenger. Likevel synes han det ikke er så rart at det er flere som har slitt under pandemien det siste året.

– Ja, jeg var langt nede. Men jeg er ikke alene. Når du sitter på det du kaller hjemmekontor, så er man jævlig alene. Se på ungdommene, det er ikke så rart at halvparten er blitt deprimert. Du kommer til en ny by, skal på en ny jobb eller ny studieplass, så blir du sittende på et soverom eller en bitteliten leilighet alene. Vi er sosiale dyr. Glem aldri det, sier Stordalen og helt uenig i at digitale hjemmekontor og møter er den nye fremtiden.