Gå til sidens hovedinnhold

Støtte til Radioresepsjonen i Kringkastingsrådet

De mange klagene på Tore Sagens omdiskuterte parodi-innslag i «Radioresepsjonen» var tema i Kringkastingsrådet. Flere av rådets medlemmer ga Sagen støtte.

Ifølge bransjenettstedet Kampanje reagerte flere at medlemmene på NRKs beslutning om å fjerne innslaget, der Sagen framførte «et internt notat om klima og rase» som en del av spalten «Flauhetskonkurransen».

Dette er saken: Kritikken haglet etter «Radioresepsjonen»-innlegg fra Tore Sagen

Rådsmedlem og Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk var blant dem.

– Jeg synes dette var et av de fremste eksemplene på et fenomen som brer om seg og som vi alle i mediene skal være sterkt bekymret over, nemlig krenkelseshysteri. Det er misforståelser, og av og til feiltolkninger gjort med vilje, som er med på å innskrenke ytringsrommet i Norge, sa han.

Les også: Tore Sagen har klart å få liv i Norges posører

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen uttalte seg også i Kringkastingsrådet. Han betegner diskusjonen i ettertid som viktig.

– Sånn sett mener jeg at den konkrete flauhetskonkurransen i dette programmet må være et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt, for det har ført til en diskusjon om satirens grenser, om krenkelse. Det har ført til en diskusjon her i huset om mangfold i positiv forstand, sa kringkastingssjefen.

Innslaget er blitt fjernet fra nettet etter initiativ fra programlederne selv.

Les også

Tore Sagen snakker ut i ny podcast-episode: - Et spark mot rasister

Les også

Radioresepsjonen bommer grovt

Les også

Jonis Josef har slettet Instagram-innlegg om Radioresepsjonen etter grove trusler

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken