MARIENLYST (Nettavisen): Onsdag ble det klart hvilke 21 artister som kjemper om å representere Norge under årets Eurovision Song Contest i Liverpool.

Les også: Disse gjør comeback i årets Melodi Grand Prix

Men før vi sender én artist til den folkekjære sangkonkurransen i England i mai, er det tre delfinaler som skal holdes her til lands. De tre sendingene ledes av P3-profil Arianhrod Engebø (29) og artist Stian «Staysman» Thorbjørnsen (40).

Programlederrollen tar ikke sistnevnte for gitt. Å lede Melodi Grand Prix er noe Thorbjørnsen har drømt om lenge, og det er ingen tvil om at han har en stor forkjærlighet for sangkonkurransen.

Han er heller ikke fremmed for programlederrollen, men til tross for at han stortrives å være foran kamera er det særlig én ting som repeterer seg når han kommer av scenen.

Eventuell kritikk som kommer rundt ting han har gjort eller sagt, kommer som oftest fra 40-åringen selv.

Flykter fra virkeligheten

Da programlederne presenterte utvalget av artister på Marienlyst tidligere denne uken, satt humoren løst og 40-åringen kom med flere vitser, til publikums fornøyelse.

Han legger ikke skjul på at han elsker programlederrollen, men når han er ferdig på scenen kverner tankene i hodet. De er ikke alltid så positive.

– Jeg er veldig selvkritisk. Det er jeg støtt og stadig, sier Thorbjørnsen til Nettavisen og legger til:

– Jeg er en selvkritisk type.

Til tross for at han ofte retter kritikk mot seg selv, kunne han ikke takke nei til MGP-jobben. For når lyskasterne og kameraene er rettet mot han, er det som om han glemmer alt annet.

– Det er en deilig følelse, ler Thorbjørnsen.

I tillegg til å skinne foran kameraene, bruker 40-åringen programlederrollen som en måte å flykte fra virkeligheten på.

– Jeg føler meg noen ganger som et bedre menneske når jeg har et kamera i trynet. Jeg har det mye verre med meg selv når jeg ikke har et kamera med meg.

– Det er litt sånn virkelighetsflukt, på et vis.

Dette MGP-øyeblikket fikk han til å gråte

Denne vinteren skal «Staysman» og Engebø lose det norske publikum gjennom 21 MGP-låter, og 40-åringen kunne ikke vært mer stolt over sin nye jobb.

Han har nemlig vært blodfan av sangkonkurransen helt siden Secret Garden gikk til topps i Eurovision Song Contest i 1995 med låten «Nocturne».

I tillegg til sin egen deltakelse i 2015, anser han seieren til Secret Garden som et av de beste minnene han har fra Melodi Grand Prix.

–Jeg gråt da Secret Garden vant i 1995. Jeg husker at det var et sinnssykt stort øyeblikk.

Les også: Aksel Lund Svindal om den nye rollen: – Det kan jo gå en kule varmt

Mens han tidligere har kviet seg for å innrømme hvor stor fan han er av Melodi Grand Prix, har han nå ingen problemer med å snakke høyt om det.

– Det er så deilig å kunne si at jeg elsker Melodi Grand Prix, uten at det er noe kleint over det! Fordi jeg faktisk elsker det, og alle som kjenner meg litt vet at jeg er glad i det. Det er en god følelse, ler «Staysman».

Vil ta ny MGP-tatovering

Det er ikke første gang «Staysman» er en del av MGP-sirkuset. Han har selv deltatt i sangkonkurransen to ganger tidligere, første gang i 2015 med låten «En godt stekt pizza».

Han gjorde comeback i 2021 og opptrådte med bandet Landeveiens Helter med sangen «Alt det der». Landeveiens Helter besto av kjente artister som Rune Rudberg (61), Lars Erik Blokhus (45) og Dag Ingebrigtsen (64).

Og da musikkduoen Staysman og Lazz konkurrerte i Melodi Grand Prix i 2015, satt 40-åringen igjen med et minne for livet. Han tatoverte MGP-logoen på magen:

Thorbjørnen har en god samling av tatoveringer, og er kjent for å stadig overraske med sitt valg av blekk på kroppen. Hans aller mest kjente tatoveringer er nok VG-lista-logoen og sangen hans «20 kilo ekstra»:

Som nevnt er 40-åringen en iherdig tilhenger av musikkonkurransen, og overfor Nettavisen røper han hva som kanskje blir hans neste tatovering.

Nemlig Eurovision-logoen:

– Jeg har aldri vært med i Eurovision før, så hvis jeg kommer meg til den internasjonale finalen, så skal jeg tatovere Eurovision-logoen.