Se video: «Stranger Things»-stjernene til Nettavisen: – Vil ikke at barna skal se dette


«Stranger Things» er sett av millioner av seere verden over, og har også en enorm fanbase her i Norge. Helt siden premieren i 2016 har seere benket seg ned foran TV-en og fulgt Mike Wheeler, Eleven, Dustin Henderson og de andre barna sloss mot monstre i den fiktive småbyen Hawkins i Indiana.

Serien er blant Netflix sine største flaggskip. Men den har også gjort de unge skuespillerne til megastjerner. Blant dem er Gaten Matarazzo som til nå har 14 millioner følgere på Instagram. Nå er den fjerde sesongen ute på Netflix.

Skal vi tro filmklippene og trailerne er den nye sesongen både mørkere og skumlere enn de foregående. Rolleinnehaverne er imidlertid ordknappe om hva seerne har i vente.

Les også: Derfor forsvant Markus Bailey fra TV-skjermen

− Hmmmm. Hva kan vi si? Den siste sesongen endte dramatisk. Sesong tre ble avsluttet med en stor brann på kjøpesenteret Starcourt og med Billys død. Samtidig ble sesongen avsluttet som om støvet hadde lagt seg. Og sesong fire viser at det kanskje ikke er så fredfullt i Hawkins likevel, sier Sadie Sink, som spiller Max Mayfield, hemmelighetsfullt.

Se hele intervjuet med skuespillerne i videoen øverst i saken!

Ber foreldrene legge barna

Motspilleren Caleb McLaughlin, Lucas Sinclair i serien, sier rett ut at den nye sesongen er «dritskummel».

− Mens de foregående sesongene har vært fylt med mange «jump scares», er denne sesongen mer av typen: «Jeg vil ikke at barna mine skal se dette. Jeg skal legge sønnen min nå, jeg», sier McLaughlin.

Les også: Raste mot fotballsupportere på Twitter – slettet innlegget etter kritikkstorm

Storsjarmøren Matarazzo har smeltet mange unghjerter gjennom de mange sesongene. Han legger vekt på at sesong fire også har flere lystige og morsomme øyeblikk.

− Det er mye i serien som er lett og lystig. Den er morsom og varm.

Hyllest til 80-tallet

Matt og Ross Duffer – bedre kjent som «Duffer-brødrene» - er skaperne av «Stranger Things». Overfor Nettavisen bekrefter de at de i år har gått for en mørkere retning.

− Ungene har blitt ungdommer. De har nå begynt på videregående. Jeg vet at mange hadde det bra på videregående. Det hadde ikke vi. Så vi assosierer videregående med alt vondt og ondskapsfullt. Så naturligvis befinner de seg i en skrekkfilm, sier Matt Duffer.

Stranger Things er kjent for sine utallige referanser til populærkulturen på 1980-tallet. Blant annet har 80-tallsklassikere som «The Goonies» (1985), «E.T. the Extra-Terrestrial» (1982) og «Stand by Me» (1986) vært inspirasjonskilder for serien. Denne gangen har serieskaperne hentet inspirasjon fra datidens skrekkfilmer.

− Det var veldig naturlig på grunn av historieløpet i denne sesongen. Jeg vil si at «A Nightmare on Elm Street 1» og «A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors» har vært den største inspirasjonen. «Hellraiser» var også en annen film vi tittet på mens vi jobbet med manuset. Alle disse filmene så vi på videregående, sier Ross Duffer.

«Stranger Things» sesong fire er ute på Netflix nå.