Gå til sidens hovedinnhold

Strenge regler før Oscar-utdelingen: Zoom og joggebukse er ikke tillatt

Nok er nok?

Oscar 2021 er lik mange andre prisutdelinger utsatt grunnet korona.

Men den pågående pandemien skal jammen ikke få stikke ytterligere kjepper i hjulene for den 93. runden med utdelingen, som går av stabelen 25. april.

Produsentene har nemlig sendt en mail til alle de nominerte der de informerer om at det ikke er tillatt å delta via Zoom og at man skal pynte seg under årets Oscar-utdeling.

Les også: Jubeltall for naken-TV: – Kun «Ex on the Beach» har strømmet bedre

«For de av dere som ikke får deltatt grunnet planlegging eller fortsatt uro med å reise, vil vi at dere skal vite at det ikke vil være et alternativ å delta via Zoom», heter det i skrivet som Deadline har fått fingrene i.

Strenge kleskoder

Det betyr ifølge nettstedet at du enten møter opp i egen person eller så vil Akademiet ta i mot en eventuell statuett på dine vegne. Punktum.

«Vi strekker oss langt for å tilby en trygg og GLEDELIG kveld for dere alle personlig, så vel som for alle de millioner av filmfans rundt om i verden, og vi føler at det virtuelle opplegget vil ødelegge dette».

Grunnet fortsatt strenge koronarestriksjoner når det kommer til reise i flere land, er det mange av de nominerte som rett og slett ikke får lov til å delta.

Les også: «Farmen kjendis»-Lasse avslører kjæreste

Hva gjelder kleskoden skriver produsentene at vanlig «formell look» er ok, men at de ber om at ingen kler seg «casual».

«Vi sikter mot en sammensmelting av inspirasjon og aspirasjon, som egentlig betyr at formell er helt kult, men uformell er egentlig ikke det».

Med andre ord, ingen joggebukser.

Hvor skal prisutdelingen foregå?

Det hele skal foregå som et intimt arrangement på Union Station i Los Angeles med tilleggselementer live fra Dolby Theatre i Hollywood, der utdelingen vanligvis finner sted.

Det skal ifølge «Contagion»-regissør Steven Soderbergh, som i år er ansvarlig for prisutdelingen, føles som å se en film.

Les også: «Charterfeber»-Bjørge (61) er død

Til Vanity Fair beskriver han prosessen med å organisere årets Oscar-utdeling som «å forsøke å bygge et korthus på dekk på en racerbåt».

Utdelingen i år skjer naturlig nok med strenge smittevernregler, som blant annet inkluderer et eget COVID-trygghetsteam samt hyppig testing.

Det er kun de nominerte, deres gjester og prisutdelere som vil få muligheten til å møte opp fysisk i år. Det vil si de som i det hele tatt får reise.

Det er heller ingen vert. For tredje år på rad holdes Oscar-utdelingen uten en vert.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet