En studie publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Journal of Sexual Medicine bekrefter at kvinner eksperimenterer med analsex.

Av de totalt 10.400 heteroseksuelle kvinnene i studien, hadde 36 prosent prøvd den typen sex. I 2007 svarte leserne til Side2 på liknende spørsmål. Da svarte 38 prosent av kvinnene at de likte analsex, mens 30 prosent svarte at de så absolutt ikke likte det. I tillegg hadde 31 prosent av kvinnene aldri prøvd det.

Den nye studien ser ut til å ha identifisert en gruppe av kvinner som statistisk sett er mest interessert i denne typen seksuell eksperimentering, skriver magasinet Esquire.

Ifølge rapporten i Journal of Sexual Medicine er det kvinner i 20-årene med høyere utdanning, god inntekt og som ikke er spesielt religiøse som oftere enn andre grupper oppga at de hadde analsex.

Analsex er imidlertid ikke fullt så vanlig blant single kvinner. De fleste som forsøkte eller praktiserte det var enten gift eller bodde sammen med partneren sin.

Center for Sexual Health Promotion ved universitetet i Indiana har funnet en høyere orgasmefrekvens blant kvinner som har analsex sammenliknet med kun vaginal sex.

En undersøkelse gjennomført av professoriatstudenter ved universitetet viste at 94 prosent av kvinner som hadde analsex sist gang de hadde sex fikk orgasme, mens det kun var 65 prosent av de som hadde vaginalsex.