Mørk sjokolade, eller rettere sagt flavonoid i kakao, har mange gunstige effekter: Det kan være bra for hjertet, synet og som beskyttelse av huden.

Men det er også andre stoffer i kakao som er bra for oss.

Sjokolade mot hoste og tørrhoste er et kjerringråd flere har sverget til, ofte med den antakelsen at sjokoladen er med å legge et belegg i halsen som hindrer irritasjon og følgende hoste.

LES også: De rareste (og beste) kjerringrådene

Flere stoffer

Men flere studier tyder på at det er mer med sjokolade enn bare kjerring-antakelser.

Teobromin finnes naturlig i kakao og sjokolade, og kan kurere langvarig hoste. Ikke bare lindre det, slik de fleste medisiner gjør.

En studie utført ved Imperial College i London, viser at teobromin undertrykker hosterefleksen bedre enn codein, som er det vanligste virkestoffet i hostemedisiner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Flere studier

Og kjerringrådet er ikke helt på jordet: Kakao gjør også hostemedisin tykkere, og er med på å dekke nerveendene i halsen som påvirker hoste-refleksen.

MEN ikke gi hunden din sjokolade: Dette er mengden sjokolade som kan være livsfarlig for hunden din

En annen studie publisert like før jul og der 163 pasienter deltok, viser også at medisin inneholdende kakao har bedre effekt enn vanlig hoste-medisin. I løpet av to dager var hosten betydelig forbedret hos de som brukte kakao-innholdende medisin, enn de andre i gruppen.

Også tidligere studier har sett på sammenhengen mellom hoste og sjokoladens gunstige virkning, og kommet til samme konklusjon. Så dermed er det kanskje ikke så dumt å spise en bit eller to sjokolade dersom man er en av de som har hostet seg gjennom vinteren så langt.

(Artikkelen fortsetter under pollen)

Flere fordeler

Bare husk dette: Jo mørkere sjokolade, jo mer kakao-innhold, og det er der de gode stoffene er å finne.

I disse nytt års og forsettstider er det mange som har lagt sjokolade på hylla. Så dersom du trenger andre gode grunner for å spise sjokoalde, så bør du sjekke ut videoen under eller lese noen av disse artiklene:

HER: Ny sjokolade skal kunne lindre menssmerter
ELLER her: Sjokolade kan redusere demensrisiko
OG her: 9 gode grunner til at du bør spise sjokolade

HTML EMBED
embedNAvideo("Dxcdmxem3XHeco1Zl30Xhg", false)