Lørdag kveld konkurrerte ni artister om seieren i Melodi Grand Prix og en plass videre til finalen i Eurovision i mai.

Til slutt var det Alessandra og låten «Queen of Kings» som gikk helt til topps. Hun fikk flest stemmer av både den internasjonale juryen og det norske folk, og vant overlegent foran Ulrikke Brandstorp med comeback-låten «Honestly».

Les også: Melodi Grand Prix-øyeblikkene vi aldri glemmer

Men finalen kunne by på mer enn bare musikalske innslag.

Fjorårets vinnere, den gulkledde duoen Subwoolfer, kastet nemlig maskene da de fremførte fjorårets vinnerlåt «Give That Wolf a Banana». Og bak maskene var det Ben Adams og Gaute Ormåsen som gjemte seg, noe flere fans har mistenkt.

Helt siden MGP i fjor har det nemlig blitt spekulert heftig i hvem som har gjemt seg bak maskene, og Adams og Ormåsen er navn som ofte har gått igjen. Blant annet hevdet Sam Ryder, som representerte Storbritannia i Eurovision i fjor, at han så Adams uten den gule masken på et tidspunkt.

Både Ben Adams og Gaute Ormåsen har på sin side avkreftet ryktene hele veien, til nå.

Oddsfavoritt

I forkant av finalen var det Ulrikke Brandstorp som var oddsfavoritten hos Eurovisionworld, med Alessandra Mele og Atle Pettersen hakk i hæl. Nederst lå Umami Tsunami.

Brandstorp vant for øvrig MGP i 2020, men fikk aldri deltatt i Eurovision grunnet koronapandemien.

Først ut på scenen i Trondheim Spektrum lørdag, var Jone med låten «Ekko inni meg». Han lå før finalen på fjerdeplass på Eurovisionworld-oddsen. Jone hadde for øvrig hatt en noe alternativ oppladning til den store MGP-finalen, da han har kjørt bobil helt Trondheim for å møte fansen på vei opp.

Eline Thorp, som var nummer to på scenen, gjorde på sin side comeback på scenen etter en åtte år lang pause fra musikken. Thorp har slitt med kraftig sceneskrekk, og har tidligere fortalt til Nettavisen at det føles godt å være tilbake der hun føler hun hører hjemme: På scenen foran publikum.

Skrellex var tredjemann ut i MGP-finalen.

Kunne fått revansje

Branstorp, som altså lå øverst på oddsen, var som nevnt tilbake i MGP-sirkuset tre år etter at hun stakk av med seieren i samme konkurranse med låten «Attention» i 2020.

Hun har tidligere fortalt til Nettavisen at hun har ventet på den perfekte låten før comebacket. Hun fikk nemlig tilbud om å delta i MGP igjen i 2021 etter at Eurovision-finalen året før ble avlyst grunnet pandemien, men hun takket pent nei.

– Jeg kunne stilt i 2021, men ville ikke være med bare for å være med. Jeg måtte ha en låt jeg tror på og kan stå for. Det hadde jeg ikke da, men det har jeg nå. Også trengte jeg å få det litt på avstand, for det var et spesielt år. Men nå er jeg gira, sulten og har motivasjonen, har hun sagt til Nettavisen.

Låten nådde imidlertid ikke helt opp, og Brandstorp måtte ta til takke med en andreplass i Melodi Grand Prix.

Følelsesladd opptreden

Nummer seks på scenen var Atle Pettersen, som har skrevet låten «Masterpiece» til datteren. Det var en tydelig rørt Pettersen som fremførte låten i Trondheim Spektrum lørdag.

Mot slutten av låten tok nemlig Pettersen til tårene.

– Det var helt fantastisk å få lov til å gjøre. Jeg klarer ikke å snakke, sa han til programleder Stian Thorbjørnsen.