Gå til sidens hovedinnhold

Supermann kommer ut av skapet

– Enda en heterofil, hvit redningsmann ville føltes som en misbrukt mulighet, sier skaperen.

Jonathan Kent, sønn av Clark Kent og Lois Lane, er miljøbevisst og i ferd med å inngå et romantisk kjærlighetsforhold med en mannlig venn.

Det melder New York Times, som har intervjuet Tom Taylor – mannen bak den nye Supermann-serien som først kom ut i juli.

I dagens samfunn er det ikke bare Lex Luthor, Brainiac eller General Zod som kan skape trøbbel for Supermann-familien. De siste månedene har superhelten kjempet mot skogbranner, hindret en skoleskyting og protestert mot deportering av flyktninger i Metropolis.

– Å erstatte Clark Kent med enda en heterofil, hvit redningsmann ville føltes som en misbrukt mulighet, sier Taylor til avisen.

– En ny Supermann må kjempe nye kamper – problemer hentet fra den virkelige verden – som han kan bekjempe som ett av de mektigste menneskene i verden, legger han til.

Les også: Svensk prest i protest mot kirken - nekter å vie heteroseksuelle par

Jonathan Kent er ikke den første superhelten som faller for samme kjønn. I 1992 kom Marvel-helten Northstar ut av skapet. Det er likevel noe helt spesielt med at Supermann gjør det, sier forfatter av «Superman: The Unauthorized Biography», Glen Weldon, til New York Times.

– Det er ikke Northstar, som din tante aldri har hørt om.

Les også: Vil nye «Gossip Girl» og «Sex & Singelliv» bidra til en normalisering av mangfold?

– Det er ikke Hulkling. Det er ikke Wiccan. Det er ikke Fire and Ice. Det er ikke Tasmanian Devil. Det er Supermann. Det er viktig å huske – når det gjelder synlighet, og med tanke på at dette kommer til å tiltrekke seg oppmerksomhet, sier Weldon.

Jonathan Kent ble introdusert i 2015 – 77 år etter faren sin. Han har tidligere figurert som Superboy, før han ble overtalt av faren sin til å bli den nye Supermann.