Dersom du vil bli med den britiske supermodellen Kate Moss (47) til sengs, må du bla opp mer enn 120.000 kroner.

Det skriver The Sun, som er blant mediene som har omtalt 47-åringens neste veldedighetsprosjekt. Den verdenskjente modellen har delt en sniktitt på tre videoer på Instagram, som alle skal auksjoneres bort for organisasjonen Gurls Talk.

Les også: Hatstorm mot Sverige før Eurovision

Ifølge The Sun vil den som byr høyest få tilsendt en fullversjon av videoen de har kjøpt, enten det er «Kjør med Kate» – der hun kjører bil, «Gå med Kate» – der hun er ute og går, eller «Sov med Kate», der hun ligger toppløs i sengen og tilsynelatende sover. I skrivende stund er det høyeste budet på sistnevnte video på 120.000 kroner, skriver avisen.

Unikt kunstprosjekt

Ifølge nettstedet WWD har Moss samarbeidet med artistkollektivet Moments in Time Collective på prosjektet.

– Kunst har for meg alltid havnet om øyeblikket. Tid er den tingen det aldri er nok av, og den venter ikke på noen, sier supermodellen selv om kunstverkene hun auksjonerer bort.

Videre forteller hun hvorfor hun ønsker å bidra:

– Jeg er veldig fascinert over hvem som vil eie et av mine øyeblikk. Jeg ble også tiltrukket av ideen om at dette eierskapet kan brukes til å hjelpe andre i nød, forteller Moss.

Ifølge WWD vil høyeste budgiver i tillegg til videoen motta en unik lydfil fra Moss der hun takker kjøperen.

Kryptovaluta

Videoene til Moss vil bli auksjonert bort som en NFT (Non-Fungible Token, journ. anm).

Dette er en type kryptovaluta som den siste tiden økt raskt i popularitet spesielt innen kunstverdenen, og brukes til å kjøpe diverse digitale varer. Kjøperen får digitale sertifikater som autentiserer eierskap til digitale varer, som lyd og video.

Videoene til supermodellen ble gjort tilgjengelig for potensielle kjøpere på tirsdag, og budrunden varer i et døgn.

Deler av inntektene fra videoene går som nevnt til den veldedige organisasjonen Gurls Talk, som er opprettet av Moss' modellkollega, Adwoa Aboah (29). De jobber for å gi unge kvinner et trygt rom for å diskutere psykiske plager.