*Nettavisen* Livsstil.

Superstjernen avslører flere mørke detaljer i ny bok

Demi Moore:

Ble fortalt at moren hadde solgt henne som en hore. Moore avslører også pikante detaljer om ekteskapet med Ashton Kutcher i biografien «Inside Out».

24.09.19 21:29

I løpet av sin mer enn 40 år lange skuespillerkarriere har Demi Moore (56) blitt en av Hollywoods mest anerkjente skuespillere.

Aller best kjenner nok folk henne fra en rekke tenåringsfilmer fra 1980-tallet. På 90-tallet og starten av 2000-tallet spilte hun i en rekke filmer som«Ghost», «Striptease» og «Charlies Angels».

På privaten har livet imidlertid vært alt annet enn glamour og suksess. Med en alkoholisert stefar og en syk mor hadde 56-åringen en svært turbulent barndom.

Tirsdag lanserer stjernen sin første biografi «Inside Out», der hun avslører flere mørke detaljer fra sin barndom.

Ble voldtatt som barn

Det er i TV-programmet «Good Morning America» hun avslører noen av historiene hun deler i boken. Der forteller hun blant annet at hun skal ha blitt voldtatt som 15-åring.

Under intervjuet, gjengitt av People, forteller hun om den grusomme opplevelsen og at voldtekstmannen skal ha sagt til henne: «Hvordan føles det å bli solgt som en hore av sin egen mor for 500 dollar?

- Tror du moren din solgte deg? Spør programleder Diane Sawyer.

- Nei. Innerst inne tror jeg ikke det var en slik transaksjon, men hun ga ham likevel tilgang til å gjøre meg vondt, forteller Moore.

Reddet moren flere ganger

Som nevnt var oppveksten til Demi Moore alt annet enn en solskinnshistorie. I hennes nye bok beskriver hun barndommen som «svært fargerik».

Til «Good Morning America» forteller hun også om de utallige gangene hun måtte redde sin egen mor fra å ta selvmord. Hun forteller blant annet at hun skal ha brukt sine egne fingre til å grave ut piller av morens munn opptil flere ganger.

- Barndommen min var over, forteller Moore.

Dette er imidlertid ikke første gang Demi Moore har snakket åpenhjertig om sin turbulente barndom. I oktober i fjor ble hun kåret til «Årets kvinne» under Peggy Albrecht Friendly House-utdelingen. Takketalen brukte hun som en anledning til å takke bransjen for å ha reddet henne.

Klikk på bildet for å forstørre.  

ÅPENHJERTIG: Demi Moore har flere ganger snakket åpenhjertig om sin barndom. Her står hun på talerstolen i mai tidligere i år. Foto: NTB Scanpix

- Det er øyeblikk i livet som definerer hvem vi er, og hvilken retning i livet vi tar. (...) Jeg følte jeg ikke hadde noen verdi, og jeg var på en veldig selvdestruktiv vei i livet da to personer jeg knapt kjente trappet opp og tok et standpunkt for meg. De ga meg en mulighet, uttalte hun blant annet og fortsatte:

- (...) De ga meg en sjanse til å omdirigere livet mitt før jeg ødela alt. Det er klart de så mer av meg enn jeg så av meg selv. Og jeg er så takknemlig for at de ga meg den muligheten. Hvis ikke hadde jeg ikke stått her i dag.

Åpen om trekant

I boken skriver Demi Moore også mye om sine forhold i løpet av livet. Ekteskapet med filmstjernen Ashton Kutcher har naturligvis fått mye plass i biografien.

Moore skriver blant annet at hun hadde flere trekanter med sin daværende ektemann, noe som har skapt store overskrifter. I et intervju med Ellen DeGeneres, gjengitt av E!, utdyper skuespilleren det som står i boken, noe Moore understreker er hennes side av saken.

- Jeg tror ikke det skal antydes at han tok initiativ til det. Jeg mener det var, og igjen for å holde meg til mitt perspektiv, at han uttrykte noe som var en fantasi, og at det skjedde på grunn av min innsats for å tilfredsstille og være det jeg trodde han ønsket, forteller Moore.

Klikk på bildet for å forstørre.  

VAR GIFT: Ekteskapet mellom Ashton Kutcher og Demi Moore fikk mye spalteplass i mediene. Her avbildet i januar i 2011. Foto: Matt Sayles (AP/NTB Scanpix)

Skuespilleren sier det handlet om å forsøke å holde forholdet i gang, selv om det på den tiden åpenbart hadde problemer.

- Det var en villedende følelse av å ikke ville virkelig se på de tøffere spørsmålene eller kanskje det som faktisk manglet, sier Moore og legger til at hun følte en slags avhengighet til Kutcher.

Forholdet tok slutt i 2011 etter en turbulent avslutning som blant annet skal ha inneholdt utroskap fra Kutchers side, noe som blir omtalt i boken.

Skuespilleren forteller at hun snakket med Kutcher før boken ble lansert. Moore er imidlertid komfortabel med alt som står i boken, blant annet fordi hun får fortalt sin historie.

- Jeg har ingen intensjon om å skylde på noen eller gjøre noen om til skurker. Denne boken handler om å komme seg videre, sier Moore, som hadde lanseringsfest for boken på mandag.

Her er Demi Moore sammen med verten, Gwyneth Paltrow, på et Instagram-bilde hun la ut på tirsdag:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag