Det er ingen tvil om at hete omgivelser i Mexico er en god oppskrift på at romantikk kan begynne å blomstre mellom deltakerne i «Paradise». Det har vi sett en rekke ganger før og nå har vi sett det skje på ny.

Les også: De norske TikTok-stjernene åpner opp hjemmet til amerikanere som vil ta abort. Reaksjonene strømmer inn

At stemningen er god mellom deltakerne Philip Eskildsen (21) og Jo Petter Helstad (23) er det ingen tvil om. De siste ukene har TV-seerne vært vitne til at de to stadig kommer nærmere og nærmer hverandre på resorten i solfylte Puerto Vallarta i Mexico.

– Vi er vel årets «Paradise»-par, sier Helstad med et glimt i øyet til Nettavisen.

Ikke noe pulings

Både Eskildsen og Helstad kan fortelle at de to fant hverandre raskt etter at innspillingen begynte, og at de likte hverandre godt både sosialt og spillemessig med en gang.

– Jo Petter og jeg ble veldig fort glad i hverandre der inne, og han ble veldig fort en trygghet for meg. Han er jo en veldig kjærlig person som det er godt å være rundt, forteller Eskildsen og fortsetter:

– Det var jo litt flørting der inne, men jeg tror ikke det var snakk om følelser fra noen sin side. Det var bare koselig å ha en å klemme og kysse litt på, og sove med.

– Kyss og klem, men ikke noe mer?

– Nei, ikke noe pulings, sier han med en god latter.

Tonen ble som nevnt raskt god mellom de to. Se hvordan Philip Eskildsen beskriver turtelduenes første møte i videoen under:


Ville ikke ha sex på TV

Også Helstad gir uttrykk for at de to raskt ble nære inne på hotellet, men at det aldri utviklet seg til noe mer enn kjærlig blikk, nussing og å være sengepartnere.

– Det var veldig hyggelig, men vi gikk aldri «all the way», forteller Helstad og fortsetter:

– Selv om produksjonen ikke tar med sex nå, så tenkte jeg fortsatt over det at de filmet og jeg hadde ikke så lyst til at det skulle bli tatt opp. De lagrer jo alt som skjer, selv om de ikke kommer i episodene. Så det hadde jeg ikke så lyst til, sier han.

Selv om det er en helt tydelig gnist mellom de to deltakerne inne på hotellet, har de ikke tatt med seg romansen tilbake til Norge. I dag er det vennskap som gjelder mellom de to, og begge kan bekrefte at de er single på hver sin kant.

– Nå er vi bare venner. Philip er en av de jeg har mest kontakt med fra «Paradise», men det er ikke noe mer enn det. Det er hyggelig når vi er sammen, men bare gode venner.

Blir kalt løpegutt

Som nevnt var de to nære og hittil i sesongen er det ingen tvil om at Eskildsen har tatt på seg en stor rolle som spiller inne på resorten. Til nå har han fått til mye av det han selv ønsker av utfall, med god hjelp av resten av allianser da inkludert Helstad.

Les også: Kjendiser raser mot abortloven: – Jeg gir faen meg avkall på statsborgerskapet mitt

Av den grunn har enkelte andre deltakere påpekt at de mener Eskildsen bruker Helstad som «løpegutt» inne på resorten. Det er en beskrivelse Helstad ikke kjenner seg helt i.

– Jeg var veldig bevisst på at jeg gjemte meg litt bak Philip, men jeg var absolutt ikke løpegutten hans.

– Men jeg har sikkert gjort noen valg på grunn av Philip der inne, fordi jeg ville bygge tillit med han. Men jeg føler ikke at jeg ble brukt eller at jeg var løpegutten hans, selv om jeg ærlig kan si at jeg gjemte meg litt bak han.

Eskildsen derimot innrømmer at han kanskje kan ha brukt flørten litt, fordi han likte å ha kontroll på spillet rundt han. Men det er ikke bare flørten Helstad han har brukt til sin fordel, egentlig vil han si at alle han snakket med var hans «løpegutter».

– Jeg tenkte litt sånn at «dette var mitt palass og her skal jeg regjere». Så selv til Martin og Markus som var mine nærmeste «sidekonger», fortalte jeg hva jeg synes de skulle gjøre. Men det var mitt spill. Jeg tenkte at de kunne være musklene, mens jeg var hjernen, sier han før han legger til:

– Nå skal det sies at JP og jeg hadde et veldig godt samarbeid på veldig mye av det. Hver gang det var noe vi måtte gjøre sammen, så var vi alltid enige. Han gjorde aldri noe han ikke ville selv, så han kan fint stå for de tingene han gjorde, så jeg vil ikke si han var løpegutten min.

Les også: «Ex on the Beach»-Cristian etter første dag i retten: – Fikk angst av å se de tiltalte

Skjønner du at de andre tenker det?

– Ja selvfølgelig! Men det er fordi Jo Petter er det søteste mennesket noensinne, mens jeg var helt tydelig på at jeg var der for spillets del, så selvfølgelig skjønner jeg at folk tenker det. Men Jo Petter spilte han og altså, det var ikke sånn at han bare var der på badeferie.