Torsdag kveld er det premiere på Norges største krimsatsing, «Wisting», på TV3.

Sven Nordin (62) har hovedrollen som William Wisting, og spiller mot internasjonale stjerner som blant andre Carrie-Anne Moss (51) og Richie Campbell (37).

Forventningene til filmen er store. Allerede i innspillingsfasen skapte krimsatsingen store overskrifter med streik, ubetalte lønninger og flere skuespillere som trakk seg.

Da Nettavisen møtte Nordin på den eksklusive førpremieren på Sentralen i Oslo, var han svært spent på tilbakemeldingene.

- Nå er det ikke så mye mer vi kan gjøre, men vi håper jo selvfølgelig på en god mottakelse. Men vi er veldig spente, ikke minst når den skal ha premiere mot det store publikumet på torsdag, sier han.

Tilbakemeldingene har derimot vært noe varierende. Mens VG og Stavanger Aftenblad kaster en treer på terning, slår Dagbladet til med en femmer. «Sven Nordin er suveren», skriver avisen.

Kjenner seg igjen

Selv er Nordin sikker i sin sak, og mener serien har alt som skal til for å bli en suksess. Trøbbelet under innspillingen børster han også glatt under teppet.

- Etter å ha jobbet snart 40 år i denne bransjen har «Wisting», i forhold til veldig mye annet jeg har vært med på, gått veldig på skinner. Det er det som er sannheten, fortalte han.

For Nordin har innspillingen av serien kanskje vært noe spesiell. I løpet av innspillingsperioden har Nordin blitt godt kjent med karakteren, William Wisting, og på flere områder kjenner han seg godt igjen.

- Wisting er en veldig humanistisk fyr og en god leder. Han tar veldig godt vare på kollegaene sine, og er en politimann uten altfor mange demoner. Han er verken sprøytenarkoman eller har en diagnose. Han er rett og slett en veldig flink fagmann. Motsetningen i figuren hans er vel kanskje det som handler om at han ikke er like flink til å ta vare på privatlivet sitt, beskrev Nordin.

Mye dårlig samvittighet

Akkurat sistnevnte karakteristikk kjenner Nordin seg godt igjen i.

- Som skuespiller har jeg også kjent på dårlig samvittighet. Jeg jobber i et spesielt yrke der det ikke er noen fast arbeidstid, og man forsvinner veldig inn i det man driver med. Da får man av og til dårlig samvittighet fordi man føler at man skulle vært mer til stede for de som faktisk står deg nærmest, sa Nordin til Nettavisen.

Ifølge Nordin er det akkurat det dilemmaet Wisting også står overfor i det profesjonelle og det private livet.

- Jeg har, som Wisting, tvillinger jeg også. Jeg har riktig nok to tvillingjenter, mens Wisting har en av hver. Men jeg kjenner meg jo igjen i det at jeg i perioder har vært ganske fraværende.

- Som skuespiller jobber man kvelder og helger, altså når alle andre har fri og gjør sosiale, hyggelige ting sammen med familien. Det har jeg hatt dårlig samvittighet for, sa han.

Takker kona

Tross dårlig samvittighet, er det likevel ingenting Nordin ville ha endret på.

- Nei, det vil jeg ikke si. Jeg er litt lei meg for at jeg kanskje skulle være litt mer til stede da de var små. Men på tross av alt det, så har barna mine klart seg veldig bra. Og det er vel kanskje mest takket være hun som står der, sa Nordin og refererte til kona Torhild som var med ektemannen til den store premieren.

I dag er tvillingjentene Liv og Mira blitt 34 år gamle og fått egne barn. For fire år siden opplevde Nordin å bli bestefar for første gang, til lille Birk.

- De var hjemme hos oss nå for bare noen dager siden, og da hadde vi det fryktelig hyggelig. Vi gjør jo mange familiære, hyggelige ting sammen, og nå har vi blitt besteforeldre også. Jeg prøver å ta igjen noe av det tapte ved å være en veldig tilstedeværende bestefar, sa Nordin.