I slutten av april ble det kjent at den svenske versjonen av realityprogrammet «Paradise Hotel» ble satt på pause etter at en mannlig deltaker ble anklaget for overgrep fra flere av de kvinnelige deltakerne.

Saken skapte oppstandelse, og da anklagene først ble kjent reagerte produksjonen ved å kaste vedkommende ut av hotellet. I ettertid vraket de også sesongen og slettet viste episoder av sesongen fra strømmetjenestene.

Les også: Ble kastet ut etter overgrepsanklager. Nå setter de produksjonen på pause

Nå bekrefter kanalen at også den kommende, nye sesongen av realityprogrammet, som ble spilt inn kort tid etter overgrepsanklagene, skrotes i Sverige.

Det er Se og Hør som først omtaler saken.

Varsler store forandringer

I en pressemelding skriver Nent Group at den neste sesongen, som altså først kommer på TV i 2022, vil være helt annerledes enn det seerne er godt vant til.

– Det kommer til å skje store forandringer rundt de klassiske momentene, noe vi ser fram til å presentere neste år, skriver medieselskapet i pressemeldingen, ifølge svenske Expressen.

– Nye «Paradise» kommer til å lanseres i 2022. Fram til det kommer ingen flere sesonger til å sendes i Sverige. Det betyr at høstsesongen 2021 ikke kommer til å bli vist, står det videre.

Les også: Avkrefter usikkerheten rundt norske «Paradise Hotel» etter skandalen i Sverige

Beslutningen i Sverige vil derimot ikke påvirke den norske, kommende sesongen av programmet.

– Vi har allerede forandret en del ved Paradise Hotel, noe den nåværende sesongen er et godt eksempel på. Dette fortsetter vi med i det nye, oppdaterte «Paradise»-formatet, som vi planlegger å lansere på tvers i hele Norden i 2022. Vi gleder oss til å kunne fortelle mer om de nye, spennende tiltakene når vi kommer tettere på premieren, sier Head of PR, Denmark & Norway, Kristine Holm Marcher til Nettavisen.

Anmeldelse og etterforskning

Som tidligere nevnt valgte Nent å også skrote sesongen som allerede hadde begynt på TV etter at flere kvinnelige deltakere anklaget en av de mannlige deltakerne for overgrep. I tillegg ble det tatt ut en politianmeldelse mot den mannlige deltakeren.

– Parallelt med politirapporten blir det også satt opp en intern etterforskning for å komme til bunns i eventuelle brudd på rutiner og overvåkning under innspillingen. Deltakerne skal kjenne seg trygge rundt sine meddeltakere, skrev kanalen i en pressemelding i april.

En av de to kvinnene som anklaget deltakeren for overgrep uttrykket siden takknemlighet overfor kanalen.

– Det føles bra. Jeg snakket med dem i formiddag og fortalte dem at jeg ville politianmelde. De sa at jeg skulle få tilgang til materialet jeg trenger for en anmeldelse, sa hun til Expressen etter at det ble kjent at anklagene førte til både politianmeldelse og etterforskning.

– Det beviser hvor alvorlig det er, og jeg kan tenke meg at det er mange som mener at det ikke er en så stor sak, og kanskje undergraver det litt, la hun til hun.