Natt til tirsdag ble Met-gallaen arrangert på Metropolitan Museum of Arts i New York City, der flere av verdens største stjerner var å se på den røde løperen i de flotteste kreasjoner.

Blant dem den svenske skuespilleren Fredrik Robertsson (34), som trygt kan sies å ha skapt full forvirring på den røde løperen. Da den svenske 34-åringen entret den røde løperen meldte nemlig flere medier, inkludert The New York Times, at skuespiller Jared Leto (50) hadde ankommet Met-gallaen.

Les også: Heisangrep, nakenstunt og røykelovbrudd: Dette er Met-gallaens største skandaler

Den uheldige tabben har siden blitt omtalt av blant andre magasinet GQ under tittelen «Nei, dette er ikke Jared Leto».

Ankom i tospann med designer

Det er kanskje ikke så rart at flere ved første øyekast forvekslet Robertsson og Leto. Sistnevnte har nemlig vist seg å overraske på den røde løperen de siste årene, og dukket blant annet i 2019 opp et hode som tilbehør på Met-gallaen.

Leto er også kjent for å gå «all in» på rød løper, så da en futuristisk kreasjon dukket opp på Met-trappene natt til tirsdag var det altså flere som tok det som en selvfølge at det var den amerikanske 50-åringen. Men det var det altså ikke.

Leto gikk nemlig for en helt annen look i år, og ankom den røde løperen i tospann med den italienske designeren Alessandro Michele (49). De var begge ikledd en dress med glitrende detaljer, rosa tversoversløyfe samt skinnhansker.

Strålte blant kjendisene

I år hadde også Norge et bidrag på den røde løperen i form av stjerneskuddet Renate Reinsve (34) – som den siste tiden har tatt Hollywood med storm. «Verdens verste menneske»-stjernen var for anledningen kledd topp til tå i Louis Vuitton, og poserte proft foran det enorme pressekorpset på museet.

At Reinsve dukker opp blant kjendisene har den siste tiden nærmest vært en selvfølge, etter at hun det siste året har vært verden rundt på røde løpere i forbindelse med «Verdens verste menneske»-suksessen. Etter Oscar-utdelingen tidligere i år sikret hun seg blant annet en invitasjon til den eksklusive Vanity Fair-etterfesten – der hun poserte side om side med kjendiser som blant andre Kim Kardashian (41).

Måtte gå ned sju kilo

Kim Kardashian var for øvrig også til stede under Met-gallaen natt til mandag norsk tid, og hun hadde trolig gjort flere forberedelser enn de fleste andre.

Realitystjernen, som ankom gallaen med kjæresten, Pete Davidson (28), hadde nemlig for anledningen på seg en både historisk og ikonisk kjole. Den kroppsnære glitterkjolen er nemlig den samme som Marilyn Monroe hadde på seg da hun sang «Happy Birthday Mr. President» for president John F. Kennedy i 1962.

– Ideen kom til meg etter gallaen i september i fjor. Jeg tenkte for meg selv, hva ville jeg ha gjort til et amerikansk tema hvis ikke det hadde vært Balenciaga-looken (fjorårets antrekk)? Hva er det mest amerikanske du kan tenke deg? Det er Marilyn Monroe, sier Kardashian til Vogue om årets antrekk.

Kardashian legger imidlertid ikke skjul på at det har vært en utfordring å passe inn i kjolen til Monroe.

– Jeg har alltid trodd at hun hadde veldig mye kurver. Jeg så for meg at jeg var mindre noen steder der hun var større, og større på steder der hun var mindre, sier hun.

Faktisk måtte 41-åringen gå ned hele sju kilo for å passe inn i kjolen, noe hun gjorde ved å kutte både sukker og karbohydrater på tre uker. Kjolen byttet hun for øvrig ut av så fort hun var ferdig med å posere for fotografene.

Blake Lively imponerte alle på årets rød løper under MET-gallaen. Se hvorfor videoen over.

Comeback på rød løper

En som derimot ikke har vært å se på så mange røde løpere den siste tiden, er Hillary Clinton (74). Derfor var det nok mange som ble overrasket da den tidligere presidentkandidaten dukket opp på den eksklusive gallaen.

Ifølge motemagasinet Vogue deltok Hillary Clinton sist på Met-gallaen i 2001. Med andre ord er det hele 21 år siden sist hun poserte på trappen foran det historiske Met-museet.

Clinton var for anledningen kledd opp i en spesiallaget Joseph Altuzarra-kjole som hyllet kvinner hun har latt seg inspirere av opp gjennom årene. Ifølge Vogue var det brodert ikke mindre enn 60 navn på kjolen, blant andre Rosa Parks og Lady Bird Johnson, samt Clintons mor, Dorothy Rodham.

Se flere kjendiser på den røde løperen under: