*Nettavisen* Livsstil.

Svenskene knuser de norske MGP-låtene

FAVORITT: Kristian Valen er en av favorittene før den norske Melodi Grand Prix-finalen lørdag kveld. Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

Har 50 ganger så mange avspillinger på Spotify.

Lørdag kveld går den norske Melodi Grand Prix-finalen av stabelen, og vi får vite hvilken låt som sendes til den internasjonale Eurovision-finalen i Kiev i Ukraina i midten av mai, med finale 13. mai.

Men interessen for de norske bidragene er labert, i hvert fall om vi sammenligner med svenske tall, skriver VG på lørdag.

I nabolandet har artisten Wiktorias «As I Lay Me Down» vunnet svenskenes hjerter, med over 3,7 millioner avspillinger på Spotify. Den spilles 50 ganger mer enn vårt mest populære norske bidrag, Kristian Valen og hans «You & I», med drøyt 75.000 avspillinger.

Les også: Nettavisens anmeldelse av MGP-låtene

Musikksjef for Melodi Grand Prix, Jan Fredrik Karlsen, er ikke overrasket over svenskenes suksess, og tror lørdagens finale vil bli en suksess.

- I Norge står Grand Prix veldig sterkt den lørdagen det skjer. Det betyr ikke at folk ikke liker låtene. De gleder seg til sirkuset og showet, og der både tror og håper jeg at vi kommer til å innfri.

Fikk du med deg disse?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.