Søndag var det premiere på sesong 14 av «Mesternes mester» på NRK, der den tidligere vinneren og alpinisten Aksel Lund Svindal (40) igjen er tilbake som programleder.

Og selv om han som programleder vet alt som skjer og til og med hvem som vinner, legger han ikke skjul på at han gleder seg til å se hvordan alt blir når det er klippet ned til episoder.

Les også: Dette er de nye «Mesternes mester»-deltakerne

– Det blir spennende. Man vet jo ikke helt hvordan det ser ut, selv om jeg har jobbet med det og sett bruddstykker, sier Svindal til Nettavisen i forbindelse med den nye sesongen.

– Kan gå en kule varmt

Den tidligere alpinisten trives svært godt i programlederrollen – som han til nå har hatt i to sesonger.

Overfor Nettavisen forteller 40-åringen at han synes jobben er veldig fin, men han kunne ikke tatt på seg samme rolle for alle andre konsepter. Men «Mesternes mester» trives han med fordi det er innen hans interessefelt, nemlig toppidrett.

– Jeg tror ikke du automatisk gjør en god jobb på noe annet fordi du fungerer her, sier han.

Selv tror Svindal at han kanskje passer ekstra godt inn i programlederrollen i nettopp «Mesternes mester» fordi han selv er tidligere idrettsutøver. Han tror også han har en fordel fordi han vet hva deltakerne går gjennom – da han har vært med som deltaker og faktisk vunnet konkurransen selv.

Les også: Dette er den nye «Mesternes mester»-villaen

Dermed kan han forstå seg bedre på deltakerne og med det gi dem innsikt i alt som trengs for å lage programmet.

– Jeg skjønner litt hvordan de tenker, hva de liker og ikke liker. Også kan jeg kanskje bygge en bro mellom forståelsen over at det må være rettferdig og ordentlig. For det må jo også bli TV, hvis ikke kan vi reise hjem, på en måte, sier han.

– Og det tror jeg alle skjønner. Men selvfølgelig, det kan jo gå en kule varmt når førsteplassene skal deles ut, ler han.

Gode tilbakemeldinger

«Mesternes mester» er et av NRKs mest populære programmer, og søndagens premiere ble totalt sett av over én million nordmenn.

Og med tanke på programmets popularitet skulle man kanskje tro at nysgjerrigheten til seerne ble trigget litt ekstra med tanke på hvem som faktisk stikker av med seieren. Skal vi tro Svindal er imidlertid ikke dette tilfellet i det hele tatt.

Les også: Amalie Iuel med klar beskjed: Nekter å stille så lenge kjæresten er med

Han blir nemlig sjelden spurt om «spoilere».

– Det er færre enn jeg trodde som spør meg om hvem som vinner, faktisk. Så jeg tror konseptet er såpass bra at det ikke blir noe bedre av at man prøver å jukse seg til svaret. Det kan virke som programmet står seg bra på egne bein, og at folk synes det er spennende fra uke til uke, sier programlederen.

Det han derimot får mye av, er komplimenter på egen rolle.

– Tilbakemeldingene er gode. Og jeg får høre litt fra de som jobber med klippen at det ser bra ut.

– Jeg satser på at de vet hva de snakker om, ler 40-åringen.