For litt over syv måneder siden kom nyheten om at TV-profilen og forfatteren Synnøve Skarbø (48) og kjæresten gjennom ti år, Per Øyvind Skaarnes (40), hadde gjort det slutt.

Den triste nyheten ble delt gjennom Skarbøs podkast «Synnøve og Vanessas podcast», som hun har sammen med bestevenninnen Vanessa Rudjord (43), i januar.

- Denne jula og nyttåret har ikke blitt som jeg hadde tenkt. Det har skjedd store omveltende ting i livet mitt. Jeg har egentlig ikke lyst til fortelle om det, jeg har ikke lyst til å snakke om det i det hele tatt, men jeg vet at jeg må, fortalte Skarbø blant annet.

Årsaken til bruddet er ikke kjent, men i podcasten har bestevenninnene flere ganger snakket om hvordan Skarbø har taklet sorgprosessen, og hvordan hun skal komme seg videre i livet.

Nå snakker imidlertid Skarbø ut for første gang i et intervju med Dagbladet Magasinet.

- Konstant dårlig samvittighet

Der forteller hun blant annet at noe av det tøffeste med samlivsbrudddet er foreldreansvaret for deres felles datter, Lydia (7).

Etter bruddet ble Skarbø og eksmannen enige om 50-50 forsørgeransvar, noe hun først tenkte var en fin løsning. I dag synes hun det er vanskelig å bare se datteren halvparten av tiden.

- (...) Jeg var ikke forberedt på hvor mye tapet av denne lille familien skulle påvirke meg. Jeg tenkte «herlighet, se rundt meg, nesten alle venninnene mine er skilt og det går fint». Alle som har ungene 50-50 sier alltid at man får det beste av to verdener. Du har en uke hvor du er dedikert mamma og den neste hvor du kan leve livet, konsentrere deg om trening, jobb og alt du vil. Før har jeg tenkt at det høres deilig ut, men det synes jeg ikke lenger, forteller hun til avisen.

Tettere bånd

Selv om håndteringen av forsørgeransvar skulle vise seg å bli vanskeligere enn hun hadde sett for seg, klarer Skarbø likevel å finne goder ved slik livet er blitt nå.

Til Dagbladet Magasinet forteller hun blant annet at bruddet har ført til at hun har fått et enda tettere bånd med datteren.

- For nå, når det er oss to, så er det oss to. Det er ikke noen som kan avlaste i løpet av dagen. Jeg kan ikke bare si at hun skal gå til pappa. Iblant sier hun at hun skulle ønske at jeg og pappa var kjærester. «Det forstår jeg», svarer jeg da.

For følelsen av dårlig samvittighet blir hun aldri kvitt.

- Jeg har dårlig samvittighet fra før av, for at hun ikke har noen søsken. Og nå har vi liksom tatt fra henne … Nå føler jeg vi er den minste enheten en familie kan være. Bare to personer. Men det har vært så mye … Det er så mange nye ting å venne seg til, sier hun.

Nettavisen har vært i kontakt med Synnøve Skarbø som ikke ønsker å kommentere saken.

Stor podkastsuksess

Skarbø ble først kjent gjennom realityprogrammet «Muldvarpen» i 2001. I ettertid har hun vært programleder for flere underholdningsprogrammer, som «Make my day» og «Wipeout». Hun har også vært redaksjonssjef i Elle. Hun har også gitt ut bok om rydding og organisering i hjemmet, «Synnøves system: Slik ryddet jeg meg lykkelig».

Siden april 2017, har Skarbø gitt ut podkast med tidligere Elle-kollega Vanessa Rudjord. Rudjord har tidligere vært redaktør for Costume. Podkasten har blitt en stor sukess, og duoen vant pris for «Årets stjerneskudd» på Vixen Influencer Awards 2017.

I podkasten har Skarbø flere ganger vært åpen om at hun har hatt mye kjærlighetssorg og «opplevd mye drit på denne fronten», men har fortalt at dette bruddet oppleves veldig annerledes:

- Det som gjelder nå er å komme seg gjennom hver dag uten å dø av sorg. Jeg har opplevd mye drit på kjærlighetsfronten tidligere, men nå er det en en gigaforskjell fra tidligere. Fordi nå har jeg en unge, har Skarbø uttalt i podkasten tidligere.