Årets sesong av «Farmen kjendis» på TV 2 går mot slutten, og onsdag ble antallet kjendiser på tv-gården halvert etter en gårdskonkurranse bestående av saging, sying og matlaging.

Deltakerne som vant de tre ovennevnte konkurransene vant hver sin plass inn i årets semifinale, der Isak Dreyer (28) hevdet seg i den første konkurransen – som for øvrig endte blodig for Kjersti Grini (50). Marna Haugen (40) vant på sin side sykonkurransen, mens en lettere sjokkert Øyunn Krogh (26) vant matlagingskonkurransen og fikk den siste plassen.

Les også: Blodig «Farmen»-skade: – «F**n, nå røk det noe»

Dermed ble det til slutt Kjersti Grini, Sophie Elise Isachsen (27) og Heine Totland (51) som måtte forlate konkurransen.

Det er det imidlertid ingen av dem som tar noe særlig tungt.

Helomvending før siste konkurranse

Ifølge Heine Totland var det nemlig to tydelige grupperinger inne på Bøensætre gård.

Den ene gruppen var mest opptatt av å ha det hyggelig, og den andre besto av svært ambisiøse folk som ville vinne. Selv var han en del av førstnevnte – og ikke så opptatt av å vinne.

– Så for min del, som var i den litt mer rolige leiren, var det helt fantastisk å ryke ut den nest siste dagen. Jeg er kjempefornøyd. Det har vært et eventyr, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd, forteller 51-åringen overfor Nettavisen nå.

Les også: «Farmen kjendis»-Vebjørns kone fikk truse-nekt av TV 2: – Fikk aldri se den

Grini, som ifølge Totland vippet mer over mot den ambisiøse vinnergjengen, erkjenner på sin side at hun på et var bitter over å tape sykonkurransen, men at hun under matlagingskonkurransen fikk et helt nytt syn på situasjonen.

– Det var skikkelig surt i sykonkurransen, for der måtte jeg bare sy som en gærning og jeg hadde bare fem minutter igjen da jeg skulle feste den lomma. Og da viste det seg at på nest siste søm så sydde jeg fast det båndet på baksiden. Hvis jeg ikke hadde jeg gjort det så hadde jeg hatt det beste forkleet og gått videre. Så det var surt, husker jeg, sier Grini.

I den siste konkurransen snudde det derimot litt for henne.

– Da ble det litt rart. For vi rodde over til den andre siden, og plutselig så vi andre folk og biler og sånt. Og jeg tror det skjedde litt i hodet mitt da. Da gikk jeg tom. Da gikk det opp for meg at det var en verden der ute, sier hun, og legger til:

– Så det at jeg ikke vant var ergerlig i veldig få sekunder. For plutselig så går det opp for meg at jeg har jo ikke sett eller snakket med ungene mine på halvannen måned. Da var jeg klar for å komme meg hjem – og var egentlig veldig fornøyd.

Mistet motivasjonen mot slutten

Heller ikke Sophie Elise Isachsen tok særlig tungt på tapet. Hun er heller stolt over å ha kommet så langt.

– Det var ikke noe bittert. Jeg var bare veldig glad for enhver dag! Jeg gikk bare glipp av én dag på gården, så det var null stress. Jeg brydde meg aldri om premien, men ville bare være der lengst mulig, sier hun til Nettavisen, og legger til at hun ikke tror at hun kunne gjort noe annerledes eller bedre.

– Jeg er faktisk sjokkert over hvor greit jeg gjorde det, legger influenseren til.

Les også: Alkohol-nekt på «Farmen kjendis» skaper sterke reaksjoner: – Bikket over til et diktatur

Heine Totland var i likhet med Isachsen ikke så opptatt av å vinne, og hadde heller ikke noe motivasjon igjen til slutt.

– Jeg var utrolig tom for motivasjon på det tidspunktet, så det var helt greit. Jeg har sagt det hele veien, at jeg er ikke et konkurransemenneske. Så det å få være der i de fem ukene vi skulle drive gården var en fantastisk opplevelse, deler han.

– Hvorfor forsvant motivasjonen, tror du?

– Det var nok en blanding av tusen ting. Jeg hadde jo fryktelig lyst til å komme ut av den bobla. Sette meg i baren og bare ta en øl. Også er det jo klart at jeg ble spesielt sugen på å treffe igjen de hjemme. Bare komme meg til Bømlo, fiske, leve livet og kjenne saltvannet, påpeker Heine Totland.

– Vi luktet helt jævlig

Også Kjersti Grini, som i utgangspunktet var mer konkurransestyrt enn de andre, er godt fornøyd til tross for at hun måtte reise hjem rett før finalen ble sparket i gang.

– Jeg hadde ikke trodd det skulle være så givende på så mange måter. Og jeg er jo «Farmen»-fan, digger programmet og har ofte tenkt at jeg tror jeg kunne klart meg bra der. Så det å få prøve det og erfare at jeg trives veldig med det livet, det er jeg veldig takknemlig for. Dette kommer jeg til å huske resten av livet. Det var fantastisk, sier Grini til Nettavisen.

Les også: Pinlig berørt Niklas Baarli etter tv-raseri: – Helt utrolig barnslig

Den tidligere håndballstjernen legger heller ikke skjul på at det var deilig å komme hjem til barna sine igjen.

– De sa før jeg dro at vi skulle klare dette helt fint og var litt sånn tøffe på at de skulle klare seg bra uten meg. Men så får man jo ikke ha noe kontakt, og det var nok litt tøft for dem også. Så det var fint å komme hjem og høre at det hadde vært litt utfordrende for dem, også. At de savnet meg litt, ler hun.

Også Totland og Isachsen fikk et hyggelig gjensyn med livet utenfor realitygården.

– Sophie og jeg satte oss rett i baren og drakk øl og spiste god mat. Vi hadde ikke dusjet engang, så vi luktet helt jævlig, minnes Heine Totland om de første timene på utsiden og ler.

Men det var ikke bare-bare å returnere, ifølge Isachsen:

– Det første jeg gjorde var å få mobilen i hånden, men jeg ville ikke bruke den. Jeg syntes den var rar og merkelig, så jeg la den bort før Heine og jeg dro ut for å spise. Da hadde vi begge glemt kodene på kortene våre, forteller influenseren.

«15 minutes of fame»

Alt i alt er altså alle de tre utslåtte deltakerne godt fornøyd med oppholdet på Bøensætre gård, og Totland er også ekstra spesielt fornøyd med spesielt én ting i ettertid. Han har nemlig fått kjenne på det å være «realitykjendis» i det siste.

– Jeg er ikke så vant med å få så mye oppmerksomhet. Jeg er jo litt sånn under overflaten. Jeg har alltid hatt masse å gjøre og masse oppdrag og sånne ting, så det er ikke så ofte jeg gjør sånt som dette, sier han til Nettavisen, før han legger til:

– Så det er veldig hyggelig å gå rundt og være kjendis, nå har jeg mine «15 minutes of fame».

Totland tror derimot ikke at alt oppstyret kommer til å vare.

– Så kommer det til å gå over til normalen der de som er interessert i musikken min vet hvem jeg er, men alle andre har glemt meg. Men det er tipp topp, jeg gleder meg først og fremst til å begynne å spille konsert igjen, sier han fornøyd.