Det er duket for den store finaleuken på Li gård, der de gjenværende seks deltakerne sakte, men sikkert skal kjempe seg fram til den gjeve «Farmen»-finalen søndag kveld.

Tirsdag ble de første konkurransene sparket i gang, og det var seks spente deltakere som kunne kvalifisere seg videre enten gjennom en tårnbyggingskonkurranse eller en gårdsløype.

Les også: Avslører dramatikk bak kamera: Ble tatt ut av gården i flere timer

Bente Rabba (54) og Henrik Eijsink (26) kvalifiserte seg allerede i første konkurranse, og sikret seg med det en plass inn imot gårdskonkurransene. De fire gjenværende deltakerne måtte derimot gjennom den spennende gårdsløypa, hvor kun to av dem fikk bli med videre.

– Veldig kjipt

Etter en spennende og svært så jevn konkurranse, var det til slutt Andrea Rosli (24) og Lasse Fredheim (26) som stakk av med de to siste plassene. Med det er høstens gårdseventyr over for Hanne Mathea Friis (22) og Ivana Mirić (28).

– Det var veldig kjipt, men sånn er det. Jeg er ikke bitter, noe som egentlig er ganske overraskende til meg å være, for jeg har et enormt konkurranseinstinkt. Det var mye som gikk galt i den gårdsløypa, og jeg leste ikke oppgavene godt nok, så det var helt greit, sier Friis med et smil til Nettavisen.

Selv med det høye konkurranseinstinktet forteller Friis at hun begynte å bli mett på opplevelsen, og hun beskriver det som at flere tusen kilo ble løftet av skuldrene hennes da det var klart at hun skulle hjem.

– Det gikk overraskende greit å ryke, og at jeg skulle hjem var en deilig følelse. Det føltes helt rett, og jeg var veldig klar for 2022 og alt som skulle skje framover.

Les også: «Farmen»-Hanne tar et oppgjør med TV-seerne: – Kan være greit å ha i bakhodet

For Friis har gårdsoppholdet vært en drøm som gikk i oppfyllelse, og 22-åringen har ikke annet enn lovord å si om både gårdsoppholdet og menneskene hun har tilbrakt det sammen med.

– Oppholdet har vært helt prima, det var egentlig helt sånn jeg så for meg. Det var idyllisk og fint, og akkurat sånn jeg har drømt om som barn.

23 sekunder skilte: – Satt langt inne

Ivana Mirić må også forlate Li gård i tirsdagens episode, og ser også tilsynelatende ut til å ta tapet med et smil.

28-åringen kan imidlertid avsløre til Nettavisen at tapet gikk langt mer inn på henne enn det ser ut til på TV-skjermen, og at hun måtte jobbe med tapet i lang tid i etterkant av innspillingen.

Les også: Fikk uvanlig «Farmen»-tilbud: – Det var en kamp mellom hjertet og fornuften

Det skiller nemlig bare 23 sekunder mellom henne og Lasse Fredheim i sistnevntes favør, og Mirić forteller at det satt langt inne for henne å innse at hun ble slått så nærme målstreken.

– Den satt langt inne lenge etterpå. Til slutt måtte jeg ta meg sammen, for jeg kom til å bli ko-ko av å tenke på det.

– Jeg sa til meg selv før jeg startet at «dette går bra». Jeg skjønte hva jeg skulle, hvor jeg skulle og hvordan jeg skulle gjøre det. Jeg sa til meg selv at ingen skulle slå meg på tid. Om jeg tapte poeng, helt greit, men ikke på tid.

Det som imidlertid ikke kommer fram på TV-skjermen er at Mirić brukte ekstra lang tid på det første hinderet hvor deltakerne skulle hente egg. Selv om hun visste godt at det skulle bringes 20 egg tilbake, bestemte hun seg for å ta sjansen på at hun ville rekke to runder. Det ble skjebnesvangert.

– Jeg aner ikke hvorfor. Jeg bare står med 16 og finner ikke flere, så jeg føler jeg bare brukte masse tid på ingenting. Så jeg tenkte jeg ville rekke en runde til med å løpe fram og tilbake, men det tok jo for mye tid.

– Jeg tok det greit der og da, men konkurransemennesket i meg var fly forbanna og jeg klarte så vidt å legge det fra meg.

Mirić understreker i likhet med Friis at oppholdet har vært over all forventning, og hun tar med seg en rekke gode minner, venner og opplevelser.

– Man skal ikke glemme at jeg har opplevd utrolig mye fint, også. Hanne prøvde å si det til meg da vi gikk også, at vi fikk jo være med hele veien. Vi fikk med oss alt, og det var ikke mer av eventyropplevelsen igjen.