Gjennom den nye sesongen av «Alle elsker David» kommer vi enda tettere på livet til kjendismanager David Eriksen (55) og familien hans.

Mandag 14. november fikk seerne endelig et gjensyn med den sjarmerende familien med masse liv og humor, og i serien møter vi også Davids to barn, Lucas (20) og Andrea Eriksen (25), samt ekskjæresten Hedvig Sophie Glestad (30).

Les også: Innrømmer ukjente detaljer om bruddet: Måtte lyve på direktesendt TV

Serien tok nemlig en uventet vending da det i april ble kjent at Eriksen og Glestad hadde gått hver til sitt etter fire år. Nå har begge to begynt å stikke tåa i datingbassenget igjen på hver sin kant, noe som byr på utfordringer for Eriksens to barn.

Ingen ny stemor

Det er ingen tvil om at Eriksens barn ble godt kjent med Glestad i løpet av tiden de var sammen, og overfor Nettavisen har Andrea Eriksen tidligere innrømmet at de faktisk har kommet enda tettere etter bruddet.

I forbindelse med den nye sesongen møtte Nettavisen nylig hele familien, der Eriksens barn snakket ut om bruddet og deres håp for farens kjærlighetsliv.

Les også: Flyttet inn til eksen igjen: – Vi har en ny regel

– Hedvig skal være den eneste stemammaen som skal bli kalt stemor. Jeg ønsker at både pappa og Hedvig skal ha det bra, finne nye partnere eller kanskje hverandre igjen, men jeg skal ikke gjennom en ny prosess med å finne en ny stemamma, sier Andrea til Nettavisen.

– Jeg prøver å ignorere det helt, sier Lucas om farens datingliv.

Også storesøsteren er klar i talen når det kommer til farens datingliv:

– Jeg sier at jeg ikke har lyst til å høre noe om det, og så lenge det ikke er noen å skrive hjem om, så bryr jeg meg ikke, sier hun og legger til:

– Jeg vil ikke blande meg inn, eller involvere meg veldig mye. Det trenger jeg ikke nå.

Hyller åpenheten

Eriksen-barna legger ikke skjul på at bruddet var en tøff påkjenning, men de roser likevel både faren og Glestad for åpenheten de har vist rundt bruddet.

– Jeg synes pappa og Hedvig skal få en klapp på skulderen for at de er så modige som åpner opp foran hele Norge. De viser det mest private som har skjedd dem de siste fem årene, sier Andrea.

Også Lucas understreker at de begge to har fremstått modige i situasjonen, og hyller dem for hvordan de har håndtert situasjonen.

Selv var Andrea skeptisk til å filme bruddet og vise det offentlig, men lot seg til slutt overtale. Den dag i dag er hun glad for at de tok avgjørelsen om å vise det familienære øyeblikket i serien.

Lillebroren påpeker at mange mennesker opplever kjærlighetsbrudd i løpet av livet, og mener derfor det kan være fint å dele alle sidene av det.