I årets sesong av «Skal vi danse» er det ikke bare kjendisene som har måttet tåle tilbakemeldinger.

Også dommerne, Trine Dehli Cleve (61), Merete Mørk Lingjærde (60) og Morten Hegseth (36), har nemlig fått en god dose kritikk i løpet av høsten. Både fra deltakerne og fra seerne, som blant annet har sagt fra gjennom sosiale medier.

Les også: Ofrer familien for «Skal vi danse»: – Har dårlig samvittighet hele tiden

Dommerkritikken har gått på både ordbruk og påstått favorisering, men selv har de gjort det klart at de gjør jobben sin. Det sier semifinalist Aleksander Hetland (39) seg enig i.

– Jeg er helt uenig i kritikken. Jeg mener de gjør det beste ut av den situasjonen de står i, sier han til Nettavisen.

Blir fortsatt skuffet over dårlige poeng

Hetland påpeker at dommertrioen ikke har noe som helst med selve «Skal vi danse»-produksjonen å gjøre, utover at de er ansatt for å være dommere. Og hver lørdag er det det de gjør, de dømmer det de ser på TV 2-parketten fra uke til uke.

– Hvilke låter som skal brukes eller hvilket tema som blir satt, det er det produksjonen som bestemmer. Dommerne har ikke noe med det å gjøre. De dømmer ut fra hva de kan, som er dans. Og de brenner for dette. De elsker «Skal vi danse», og de prøver å gjøre det så godt de kan, sier Hetland.

Les også: Helene Olafsen med klar beskjed til seerne: – Er ikke greit å spørre om

– Det betyr ikke at jeg er enig i alle kommentarene deres eller at jeg ikke blir skuffet over dårlige poeng, for det blir jeg jo. Men når du er med i «Skal vi danse», så er du med på et konsept der du blir dømt, legger den tidligere svømmeren til.

39-åringen er overbevist om at både dommerne og publikum dømmer dem så godt de kan, og tar til seg det han får.

– Det må vi som deltakere bare ta. Det er en del av «gamet».

Seerne er også dommere

Hetlands dansepartner, Helene Spilling (25), påpeker at seerne også er dommere. De har tross alt mye å si, og uten seerstemmer er det umulig å komme videre i konkurransen.

Dermed har det ikke nødvendigvis «like mye å si» hva de tre dommerne mener om det de presterer.

Les også: Anklages for favorisering: – Er ganske stygt gjort

– Jeg tror seerne hjemme også er litt dommere på egen hånd. Jeg tror mye handler om hva slags følelser vi kan gi seerne av den historien vi forteller, at vi kommer lenger med det. Så hvis Trine for eksempel kommenterer at fotarbeidet var dårlig, men seerne satt hjemme og fikk tårer i øynene av det de så, så tror jeg det har mye å si, sier hun til Nettavisen.

Hun får støtte av Aleksander Hetland.

– De som setter seg ned og faktisk ser på, og i tillegg er så engasjerte at de bruker tid og kanskje penger på å stemme, de stemmer ut fra hva de selv synes er best. Kanskje blir de noe påvirket av dommerne, men jeg tror det går mer på om de blir bergtatt eller ikke av det som blir prestert, sier han.