I helgen var det endelig klart for fest og glam igjen da premieren av nye «Skal vi danse: All star» gikk av stabelen på H3 Arena på Fornebu utenfor Oslo.

Med 1500 publikummere og cha cha cha, jive og paso double på menyen var det forventet at det skulle bli en forrykende premiere.

Les også: Fikk dommerne til å gråte i «Skal vi danse»-comebacket: – Jeg elsker deg!

Det er ingen tvil om at det ble det, og flere av danseparene leverte så til de grader og heite tangoer og rumbaer fikk både publikum og dommere til å juble. Men det var ikke bare ute på parketten det ble hett lørdag kveld.

Flere grunner til høy temperatur

Nettavisens journalister på stedet kunne melde om svært varme lokaler og både deltakere, dommere og publikummere var tydelig preget av varmen. Det meldes også fra enkelte i crewet om temperaturer opp til 35 grader inne i dansesalen og i pausene var «varmen» et hett tema i samtalene.

Grunnen til at det var så varmt i lokalet kommer i følge pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl av flere ting.

– Det var veldig varmt i studio på lørdag, som skyldes høy utetemperatur, publikumsrekord i studio og lys/teknikk som genererer mye varme, sier han til Nettavisen.

Les også: Dansedommeren kommer med innrømmelse rett før «Skal vi danse»-premiere: – Ble litt bitter

Han forteller at det ble både før og under sending lørdag gjort løpende tiltak for å kjøle ned studio, med lufting i pausene, men på grunn av den høye utetemperaturen hadde det begrenset effekt inne i studio.

Nå tar arenaen grep for at neste sending skal bli litt mer komfortabel for både de på og utenfor parketten.

– H3 Arena tar nå grep ved å gjennomføre et generelt ettersyn av ventilasjonsanlegget før neste direktesending. I tillegg vil vifter i salen og utlufting via porter forhåpentligvis hjelpe på en del.

– Vi håper at dette samt lavere temperaturer ute vil medføre en mer behagelig publikumsopilevelse og bedre arbeidsforhold både for dansere og crew.

Ikke med neste lørdag

Den nye sesongen av «Skal vi danse: All star» hadde altså premiere lørdag, der 13 tidligere «Skal vi danse»-deltakere igjen skal konkurrere og svinge seg rundt på parketten.

Les også: Eirik Søfteland flyttet fra familien for å delta i «Skal vi danse»

I den nye versjonen av programmet har Helene Olafsen (32) tatt over stafettpinnen som programleder etter Katrine Moholt (48), som gjorde comeback på dansegulvet etter 16 år. Det gjorde hun med et glans og klinte til med et løft som aldri før er blitt gjort i Skal vi danse.

Til tross for at det var premierekveld så var det et par som måtte forlate parketten allerede i første program.

Les også: Klining, blåmerker, og nakenstunt: Dette er de største «Skal vi danse»-skandalene

Kari Traa og hennes dansepartner Tom Erik Nilsen, måtte i sesongens første danseduell mot Triana Iglesias og hennes dansepartner Ole Thomas Hansen, hvor sistnevnte par fikk færrest stemmer og måtte forlate konkurransen.

– Det er jo kjempetrist. Man blir jo lei seg når man ikke får fortsette med noe man har trent til og vi hadde gledet oss til flere danser, sa en skuffet Iglesias til Nettavisen etter exiten.