De siste dagene inne på «Farmen kjendis»-gården har utfordrerne Ole Martin Alfsen (52) og Tomine Harket (28) brukt tiden sin på å overbevise de andre deltakerne om hvem av de to som fortjener plassen som fullverdig deltaker inne på gården.

Les også: Kritikken har rast etter smugling og regelbrudd i «Farmen kjendis». Dette svarer TV 2

Onsdag kveld var tiden inne for at deltakerne skulle ta et valg, og valget viste seg å ikke bli like enkelt som deltakerne først hadde sett for seg.

– Det er godt å se at også menn gråter, uttalte Tomine Harket i episoden onsdag kveld etter at både hun, Alfsen og de andre deltakerne på gården tok til tårene da de skulle si farvel til Alfsen.

De opprinnelige deltakerne hadde på forhånd tatt et valg, lenge før de visste hvem utfordrerne var, om at den største konkurrenten av utfordrerne skulle ut først. Og selv om det ifølge storbonden var helt klart at Alfsen var den største konkurrenten av ham og Harket, ble det ingen enkel avskjed.

TV-kokken hadde nemlig gjort inntrykk på flere av deltakerne, og på kort tid rukket å knytte sterke bånd til enkelte av deltakerne.

Fikk beskjed om at han var farlig

Ifølge Alfsen kom ikke valget til de andre deltakerne som et sjokk. Allerede før han sjekket inn var han forberedt på at det kom til å være et mål om å få ut utfordrerne først.

– Det kom ikke overraskende på meg i det hele tatt. De hadde bestemt seg for å få ut den sterkeste av utfordrerne lenge før jeg sjekket inn, og da skjønner jeg veldig godt at det ble meg, ler Alfsen over telefon til Nettavisen.

– Jeg husker jeg var ute i skogen med Isak (Isak Dreyer, journ.anm.) der vi øvde oss på ulike ting, og der sa han til meg: «Ikke bare kan du alt, men du er farlig». Da skjønte jeg at det kom til å bli meg, legger Alfsen til.

Les også: Tomine Harket brøt sammen etter én dag på «Farmen»: – Fikk panikk og ville hjem

Helt siden den første sesongen av «Farmen kjendis» i 2017 har Alfsen takket nei til å være med i programmet. Mye på grunn av intrigene som ofte oppstår på gården, som han ikke er noe interessert i være med på. Men etter å ha sett fjorårets sesong, der det for ham virket som at programmet hadde endret seg, ble det mye mer interessant.

Ifølge 52-åringen skulle han i utgangspunktet være med i startcasten, men ble akkurat ikke med videre. Kort tid etter ble han tilbudt en plass som utfordrer, og selv om han visste at det kom til å bli vanskeligere enn å være med fra start, takket han likevel ja.

– Da var jeg allerede litt mentalt forberedt på være med, og jeg hadde tiden til det. Så hvorfor ikke, tenkte jeg, selv om jeg allerede da var forberedt på at sannsynligheten for å ryke fort ut er stor, sier Alfsen.

– De styres av fremmedfrykt

Tanken på å komme inn som utfordrer pirret også Alfsen litt.

– Jeg tenkte at det hadde vært jævlig gøy å være den som vinner over fremmedfrykten. Det er jo helt banalt og primitivt der inne med en fremmedfrykt for nye inn på gården. De styres av fremmedfrykt. «De farlige skal vekk»-innstilling, sier Alfsen, og legger ikke skjul på at han synes det var litt surt at han ikke klarte å være den utfordreren som klarte å komme inn på gården og hevde seg i konkurransen.

Les også: Mener «Farmen»-kollegaen har blitt feil fremstilt: – Rett og slett veldig fascinerende

Likevel angrer han ikke på taktikken om å bare være seg selv.

– Det hadde kanskje vært smart å holde tilbake kunnskapen min slik at jeg ikke ble sett på som en stor konkurrent. Det var noen situasjoner jeg skjønte at jeg bygde en større grunn for å få meg ut, men samtidig var jeg veldig innstilt på at jeg ønsket å vise hvem jeg var. Tomine og jeg var så forskjellige. Hadde det vært en likeverdig part, så hadde det kanskje vært mer taktisk å holde tilbake, sier Alfsen.

Vil ha Heine Totland i livet for alltid

I ettertid er Alfsen også glad for at han ikke kjørte en annen taktikk inne på gården, og bare var seg selv. Som nevnt kom han tett på enkelte av deltakerne der inne, som han i dag har knyttet et enda tettere vennskap med.

– Hvis jeg hadde gått for et mer taktisk spill så hadde jeg aldri fått den relasjonen jeg fikk med Heine (Heine Totland, journ.anm.) og Dorthe (Dorthe Skappel, journ.anm.). Heine er i dag en mann som jeg håper jeg har i livet for alltid. Noen møter er bare sånn, og det ville jeg aldri byttet ut, sier TV-kokken.

Ifølge Alfsen fikk de tre et mye sterkere bånd enn det som vises på TV, og er derfor mye av grunnen til den sterke reaksjonen til de andre deltakerne.

– Det er ganske intenst der inne. Lange dager og situasjoner som gjør at man bindes veldig tett sammen. Det er veldig mye som skjer på kort tid, så det er ikke så rart at følelsene også forsterkes, sier Alfsen, som ikke er flau over at han tok til tårene på TV.