Denne uken på «Kompani Lauritzen» fikk deltakerne bryne seg på skikkelig hodebry. Gjennom ulike utfordringer ønsket general og programleder Dag Otto Lauritzen (64) å teste kjendisenes styrke til å finne løsninger, og utfordret dem i både logikk og kreativitet.

Egenskaper som det skulle vise seg at verken skuespiller Carl Martin Eggesbø (25) eller TV-profil Vegard Harm (25) var blant de sterkeste i. Sammenlagt havnet de to nederst på poengtavlen og havnet i dimmekamp lørdag kveld.

Les også: Dette tjener «Kompani Lauritzen»-profilene (+)

- Jeg er altså så dårlig på den type oppgaver vi fikk. Logikk og problemløsing gir meg magasjau. Men jeg prøvde så godt jeg kunne og skal sies at man er jo ikke akkurat rolig til sinns der inne. Hadde liksom mer en nok med å passe på HK416 eller hva den het, sier Harm til Nettavisen.

- Skjønte ingenting

Dimmekampen ble da heller ingen enkel utfordring for Harm, som allerede før konkurransen innså at slaget var tapt.

- Jeg tenkte med en gang at dette er kjørt. Carl Martin er så smart og god i alt, så jeg tenkte at her må jeg bare prøve så godt det lar seg gjøre, sier Harm til Nettavisen.

Dimmekampen bar preg av ukens tema, der konkurransen testet Eggesbø og Harm i deres evner til å tenke logisk. Førstemann som klarte å frakte tre bål og tre bomber over til den andre siden, uten å sprenge bombene, sikret seg en plass videre i konkurransen.

- Jeg skjønte ingenting. Skjønner det fortsatt ikke. Det kan sikkert se ut som at jeg er litt dum og det må jeg bare stå i. Slike oppgaver er og blir noe jeg ikke mestrer, sier Harm som brukte mye av tiden til å gruble, helt til Eggesbø hadde klart utfordringen.

Kjempet mot tårene

Da det ble avgjort at Harm ble den neste deltakerne til å måtte forlate militæroppholdet, var det mer enn bare ett tårevått øye blant de andre deltakerne. Flere tok til tårene, og avskjeden ble svært trist.

Les også: Siri Avlesen-Østli (36) trente målrettet før «Kompani Lauritzen»: - Mannen min tok på seg en fenrikrolle

- Jeg kjempet noe kraftig mot tårene da jeg sa ha det til gjengen, og satt meg inn i et slitent, gammalt militærkjøretøy og humpa bortover jordene med løytnanten i forsetet, sier Harm til Nettavisen og fortsetter:

- Det var rart å reise hjem. Men vi må alle huske at jeg ville hjem etter to timer inne på Setnesmoen. Så at jeg var der såpass lenge var et lite mirakel for min del. Jeg er veldig fornøyd og stolt.

Da Vegard omsider kom hjem til sin private leilighet, kom savnet etter de andre deltakerne raskt.

- Jeg lurte veldig på hva de andre skulle gjennom de dagene. Jeg husker jeg maste høl i huet på deltakeransvarlig om «Hva skal de i morgen?», «Hvor er dere når vi er på kasserna?», «Hvor sov dere?», «Hva heter Løytnanten?», «Har Fenriken barn?», forteller Harm.

Savner struktur

Selv et halvt år etter innspillingen kjenner Harm fortsatt på savnet etter oppholdet på «Kompani Lauritzen». Selv om han er sikker på at han aldri skal være med på noe sånt igjen, ville han aldri vært for uten.

- Jeg har faktisk kjent et intenst savn etter en hverdag hvor alt er planlagt for deg og deg eneste du trenger å gjøre er å gjøre det du får beskjed om. Jeg glemte alle problemer i livet og var veldig fokusert, sier han.

Selv om flere av de faste rutinene inne på militærleieren raskt ble glemt da han kom hjem, er det likevel ting han har lært som han tar videre med i livet.

- Jeg drev med litt sengestrekk i noen dager men så gikk det over. Viktigste jeg tar med meg er at jeg tåler mye mer en deg jeg tror, sier Harm.