Se Pernille Sørensen knekke sammen i videoen øverst!

NRK / MARIENLYST (Nettavisen): Nettavisen er til stede da Pernille Sørensen (45) spiller inn sin aller siste sending av «Nytt på Nytt» torsdag ettermiddag.

Der er også det tidligere «Nytt på Nytt»-laget i form av Jon Almaas og Knut Nærum til stede som gjester til programmet.

– Det har vært en magisk dag fra start til slutt. Utrolig hyggelig å ha Jon og Knut der også. Da er alle de jeg har laget programmet med vært her. Perfekt dag! utbryter Sørensen til Nettavisen etter at hun akkurat har lagt på ny sminke. Den første rant nemlig bort under kveldens innspilling.

For å forberede seg til sending hadde komikeren forestilt seg at sendingen var helt normal.

– Jeg kan ikke sitte med bevreleppe fra første sak – vi skulle jo lage vanlig sending. Jeg har lekt «liksom-leken» i hele dag, jeg. Det fikk fint helt til slutten, forteller hun videre.

– Det gikk perfekt helt til slutten. Jeg kan ikke avsløre hva som skjedde i sendingen, men det er den mest fantastiske gaven jeg har fått, avslører hun.

– Magisk fra start til slutt:


Almaas til unnsetning

Midt under intervjuet med Nettavisen tar til slutt tårene overhånd for komikeren, men heldigvis kommer Almaas henne til unnsetning.

– Du kan ikke la en kvinne stå og gråte sånn helt alene uten å. Du må gi henne klem! forteller han til Nettavisens reporter.

Se det morsomme øyeblikket i videovinduet øverst!

Årsaken til at komikeren slutter i programmet er blant annet for å fokusere på humorshowet «3 for 1» med Live Nelvik og Kristine Riis som kommer til høsten.


I tillegg skal hun jobbe med en ny, stor humorserie for NRK og være manusforfatter på to andre prosjekter.

– Jeg skal over i nye verdener. Jeg gleder meg veldig.

– Det har vært en intens uke, det har vært veldig gøy, men litt som når du forbereder deg til noe spesielt. Det er slitsomt og morsomt samtidig på en måte, sier «Nytt på Nyttt»-kollega Johan Golden til Nettavisen.

Bård Tufte Johansen avslører at det ikke tok lang tid før tårene var framme hos den avtroppende paneldeltakeren.

– Det ble nevnt én gang i opptaket at hun skulle slutte, og jeg har aldri sett noen få så fort vann i øynene. Det var som om noen spylte henne med vannpistol i øyet. Vi kan ikke snakke om det for det er så emosjonelt, forteller Tufte Johansen til Nettavisen.

Mandag ble det kjent at Sørensen skulle gi seg som fast inventar i panelet siden 2015. Den gang tok hun over etter Ingrid Gjessing Linhave (45).

– Det er ekstremt rart. Jeg kjenner på et virvar av følelser, sa hun til NRK i forbindelse med kunngjøringen.

Dette sier de om erstatteren

Etter det ble kjent at komikeren gir seg etter åtte år i Gullrekka, har mange lurt på hvem som overtar stolen i et av NRKs mest sette program.

Selv var Tufte Johansen og Golden usikre på hvem den personen kommer til å bli.

– Vi har tenkt litt, men vi har ikke fått jobbet ordentlig med det fordi vi har har hatt så mye å gjøre med sendingen, sier Tufte Johansen.

Dette sier de om erstatteren:

Flere kvinnelige navn har utpekt seg og det er ingen tvil om at det er store sko å fylle.

Det er blant andre Martha Leivestad (28), Sigrid Bonde-Tusvik (43) og Else Kåss Furuseth (42) som flere har spekulert om skal ta over plassen til Sørensen.

Tidligere i år ble det kjent at talkshowet «Kåss til kvelds» tas av skjermen. Årsaken var som følge av at kringkasteren må kutte 300 millioner kroner i 2023.

Reaksjonene haglet kort tid etter, der flere ikke kunne forstå avgjørelsen til NRK. Deretter kom kanalen med en gladnyhet, nemlig at Furuseth kommer tilbake på skjermen, men i hvilket program vites foreløpig ikke.