Etter en intens runde med gårdskonkurranser må nok en deltaker forlate «Farmen» i onsdagens episode.

Årets store finale nærmer seg med stormskritt, men kun tre av deltakerne får bli med inn i semifinalen. Hvem semifinalistene blir avgjøres med en tredelt gårdskonkurranse bestående av en laftkonkurranse, en matlagingskonkurranse og en helt til slutt en duell i smiing.

Førstnevnte konkurranse vant Bente Rabba (54), mens Andrea Rosli (24) stakk av med seieren i matlagingskonkurransen. Dermed sto det til slutt igjen mellom Henrik Eijsink (26) og Lasse Fredheim (26) i den avgjørende konkurransen der kun én av dem fikk en plass i semifinalen.

Les også: Avslører dramatikk bak kamera: Ble tatt ut av gården i flere timer

Duell i smia

Det var en nervøs kompisduo som skulle ut i den siste gårdskonkurransen som handlet om å smi tre forskjellige redskaper riktig fortest mulig.

Eijsink og Fredheim stilte med litt forskjellig kunnskapsnivå inn mot konkurransen, da Eijsink har tilbrakt mer tid i smia i løpet av oppholdet enn det Fredheim har.

Likevel blir det en spennende kamp mellom de to 26-åringene – men det er til slutt Eijsink som først får godkjent sine tre redskaper.

Les også: Fikk uvanlig «Farmen»-tilbud: – Det var en kamp mellom hjertet og fornuften

Med det er bondeeventyret over for Fredheim, som må pakke bagen og se til takke med en fjerdeplass i årets «Farmen»-sesong.

Fredheim har virkelig fått kjenne på kampen for tilværelsen etter at han i løpet av sesongen har konkurrert i intet mindre enn ti forskjellige konkurranser.

Tapet i den siste avgjørende konkurransen for semifinalen tar han imidlertid med et smil, og forteller til Nettavisen at han ser på fjerdeplassen i årets sesong som en stor seier.

– Jeg kjente egentlig på en enorm mestringsfølelse og føler nok at jeg har fått ut mitt potensial da jeg fikk den fjerde plassen. Jeg taper mot tre stykker som er bedre enn meg i mye, sier han og fortsetter:

– Det høres kanskje litt rart ut, men jeg føler jeg vant en fjerdeplass og ikke at jeg tapte «Farmen». Så jeg var egentlig litt lykkelig da jeg fikk reise tilbake til 2022 og føle at jeg hadde fått så mye ut av oppholdet.

Rørende scener

Fredheim må altså forlate «Farmen» etter nesten elleve uker i universet, og det er ingen tvil om at Fredheim har blitt en viktig person for flere inne på gården. Spesielt Rosli og Eijsink tar avskjeden med haugesunderen tungt, og det er to tårevåte deltakere som står igjen på gården.

Se det rørende farvelet i videoen under:

Fredheim sier at det var veldig fint å se reaksjonen til de andre deltakerne da han måtte forlate gården, og at det var et godt tegn på at han hadde gjort noe riktig inne på gården.

– Det høres kanskje rart ut men jeg blir veldig lettet og glad av å se reaksjonen til Henrik og Andrea, for det gjør meg veldig trygg på at dette har vært elleve fine uker og at jeg har fått vist hvem jeg er. Det varmet hjertet, og å tape mot Henrik gjorde meg ingenting.

Rosli forteller til Nettavisen at det var rart å si farvel til Fredheim for andre gang denne sesongen, og at tårene presset på av en helt spesiell grunn.

– Det føltes så overfladisk å si ha det foran masse kameraer og mennesker, uten at jeg turte å si alt jeg ville si, forteller hun åpenhjertig og fortsetter:

– Lasse og jeg hadde jo ikke tatt en ordentlig prat om hva som ville skje når vi kom hjem, så jeg husker jeg tenkte «det var vel det, da var det kapitlet i livet mitt over».

Fredheim var derimot mer sikker i hva framtiden ville bringe for han og Rosli. Han forteller at selv om det var tungt å skulle si farvel, visste han godt at de ville se hverandre snart igjen.

– Vi hadde ikke snakket så mye om hvordan vi skulle takle 2022, men jeg var såpass trygg på at vi kom til å ha et godt forhold uansett. Så akkurat der og da handlet det bare om å puste med magen og tenke at det ikke var lenge til vi skulle se hverandre igjen.

Finner ut av ting

Som Fredheim er så trygg på er kapitelet absolutt ikke over for de to. Da Nettavisen møtte duoen under finaleinnspillingen for drøye to måneder siden lettet de to på sløret om vennskapet og romanseryktene.

Les også: «Farmen»-romanse mellom flere av deltakerne: – Ingen hemmelighet

På spørsmål om det er romantikk mellom de var de begge veldig fnisete, men Fredheim kunne i hvert fall slå fast én ting.

– Det er mer romantikk mellom Andrea og meg, enn mellom Bente og meg. Det kan vi slå fast, sa han lurt.

Hva som er ståa den dag i dag er noe usikkert, men Rosli kunne tidligere denne uken fortelle til Nettavisen at stemningen mellom de to turtelduene fremdeles er veldig god og at de forsøker å finne ut av ting.

– Ståa er egentlig ganske lik som det var. Jeg blir jo spurt mye om det, og jeg synes det er kjempevanskelig å svare for jeg har ikke noe godt svar.

– Lasse og jeg prøver å finne ut av ting selv, men akkurat nå vet jeg ikke. Men det er kjempegod stemning.

Fredheim ser seg enig.

– Forholdet til Andrea og meg er veldig fint. Det er gøy å bli kjent med hverandre i 2022 under litt andre omgivelser og hvor vi slipper de kameraene hele tiden.

Les også: Avslører ukjent «Farmen»-drama: – Jeg ble både irritert og skamfull