I tirsdagens episode av «Farmen», får deltakerne seg en stor overraskelse når ukesoppdraget blir presentert.

For mens det i tidligere sesonger har tatt litt tid før det mange gruer seg til på gården skjer, nemlig slakting av dyr, skjer dette i år allerede i uke tre. Og etter reaksjonene i episoden å dømme er det ingen tvil om at nyheten kommer brått på enkelte av deltakerne, blant andre Ivana Mirić (28).

Les også: Avslører «Farmen»-flørt for flere av deltakerne

28-åringen sjekket nemlig inn på «Farmen» med et mål om å avskaffe slaktingen i beste sendetid for godt.

Målet fikk hun aldri gjennomført, og heller aldri startet på.

– Jeg føler det er så mye jeg burde gjort. Være stemmen til det stakkars dyret, sier hun i episoden – mens tårene renner.

Ville være dyrenes stemme

Allerede før hun ankom gården var som nevnt Mirić tydelig på hva hun tenker om slakting.

Selv har hun ikke spist kjøtt på ni år, og hun har ikke noe særlig til overs for at slakting er en del av «Farmen» hvert år.

Les også: «Farmen»-Benjamin fikk klar beskjed av ektemannen før avreise: – Ikke kom hjem igjen før dette

– Jeg vet at det er såpass langt tilbake i tid, og at det finnes argumenter som at man var mer avhengig av kjøtt den gang enn vi er i dag, men for min del føles det ikke riktig å ta livet av et dyr. Ting har forandret seg, og man kan ikke sammenlikne i dag med 100 år tilbake, sa hun før «Farmen».

– Det er snakk om ett dyr, og jeg synes ikke det er verdt det, for det er et valg vi kan ta. Og det er mord. Så jeg skal være dyrenes beste venn og stemme, det er min kampsak, sa hun.

Videre la Mirić til at hun ikke kom til å gå stille i gangene hva gjelder slaktingen, men i tirsdagens episode kommer det tydelig frem at hun blir tatt på senga og rett og slett ikke rekker å få frem synspunktene sine. Slaktingen er et faktum.

– Det kom veldig tidlig. Jeg var jo veldig forberedt på å si det jeg mener, sier hun i episoden.

Oppløst i tårer

En annen som blir tatt på senga av beskjeden i tirsdagens episode, er Maymona Mohamed (25). Hun har nemlig knyttet et nært bånd til sauen som skal slaktes – «Rusken».

– Jeg er overrasket over at så mange tok det som en selvfølge, og at det ikke plagde flere. Jeg er glad i dyrene, og spesielt sauene, sier hun i tirsdagens episode av «Farmen».

Heller ikke Mohamed la skjul på at slaktingen kunne bli vanskelig før innspilling. Til Nettavisen sa hun at hun skjønner hvorfor det gjøres, men at hun ikke så frem til det.

– Jeg er veldig glad i dyr og knytter meg veldig fort til dem, så jeg vet ikke hvordan jeg kommer til å reagere på det. Jeg har aldri vært borti noe sånt før, så alt kan jo skje, sa hun da.

I tirsdagens episode viser det seg at hun reagerer med tårer.

25-åringen fra Oslo velger imidlertid å være vitne til slaktingen, i motsetning til Mirić, og gir tydelig uttrykk for at det var ukomfortabelt men viktig for henne å se det hele.

– Jeg tror ikke han merket noe, sier hun gråtkvalt til Mirić når det hele er overstått, og sier at hun er glad hun var med.