Mandag annonserte Telia at 5G for alvor var kommet til hovedstaden.

Dette skjer tilfeldigvis dagen før Apple skal avduke fire nye mobiltelefoner med 5G tirsdag kveld.

Les også: Apple-lekkasje: Ny Iphone vil slå knockout på konkurrentene på pris

For østkantfolk

Ifølge selskapet har de oppgradert 240 basestasjoner i hovedstaden med 5G, og det skjer i all hovedsak i et belte fra sentrum og utover i Groruddalen.

– Med en 5G-telefon i hånda kan du nå oppleve den grensesprengende mobilteknologien på sentrale steder som Grünerløkka, Karl Johan, Majorstua og Frogner, og flere steder og områder får tilgang fortløpende, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan, i en pressemelding.

Ifølge Telia skal flere bydeler på vestkanten få 5G-dekning de neste månedene, og de vil ha dekning innenfor ring 3 i begynnelsen av neste år.

Den første store åpningen i Norge

Telia har tidligere åpnet i Lillestrøm og Trondheim, og ifølge selskapets dekningskart har de også nå fått dekning i Bergen sentrum.

Dette er den første større utbyggingen av 5G-nettet i Norge. Telenor har for eksempel ikke bygget ut særlig mer enn rett utenfor Stortinget i hovedstaden, i tillegg til deler av Trondheim.

- Vi ser at 5G-telefonene, som finnes i mange ulike prisklasser, blir stadig mer populære blant kundene våre. I dag har vi rundt 40.000 5G-telefoner i vårt nettverk, og vi forventer at både antallet telefoner og 5G-bruken vil øke fremover, spesielt i Oslo, sier Vellan.

Apple er dominerende på mobilmarkedet i Norge, og deres introduksjon av nye mobiltelefoner tirsdag, er ventet å bli det virkelige avsparket for 5G.

Les også: Er 5G bare en hype, eller kommer det til å endre våre liv totalt?