For Tesla har mye handlet om Model 3 det siste året, men i natt annonserte selskapet flere endringer også for Model S og Model X.

Til forskjell for de fleste andre bilprodusenter gjør Tesla stadig endringer og forbedringer i sine modeller slik at begrep som årsmodell ikke gir like mye mening som hos for eksempel Volvo og Audi.

Økt rekkevidde på Model S og Model X

Men av og til kommer det større endringer, og i natt bekreftet Tesla rykter som har gått en stund: Toppmodellene Model S og Model X får nye motorer som skal øke effektiviteten på bilene med ti prosent.

Det er den samme elmotoren, av type «permanent magnet synchronous reluctance motor», som sitter i Model 3 som nå installeres i Model S og Model X.

Det gir en ny rekkevidde for Model S på 595 km, og en ny rekkevidde for Model X på 523 km.

Det er da snakk om long range-versjonene av modellene med batteripakker på 100 kWh. Begge målingene er gjort etter EPA-standarden. Ingen av bilene får økt batterikapasitet.

Det er også gjort endringer i gir, smøring, bæring og kjøling, som nå skal gi en samlet effektivitet på 93 prosent.

Lader raskere

Forbedringer skal også gi raskere lading.

Med Teslas nye Supercharger V3 støtter Model S og Model X nå hurtiglading på opp til 200 kW. På dagens V2 Supercharger kan bilene lade med en effekt på opp til 145 kW.

Ifølge Tesla betyr det at bilene lader 50 prosent raskere enn dagens modeller.

Bedre luftfjæring

Tesla annonserer også forbedringer i luftfjæringen på Model S og Model X, og hevder den nå bedre vil tilpasse seg både underlaget og kjørestilen til sjåføren.

Den skal også være bedre på å senke bilen i høye hastigheter for å minske luftmotstanden.

Andre endringer som nytt hjuloppheng og dekkdesign skal ytterligere øke kjøreopplevelsen.

Pris på Tesla Model S i Norge

Tesla har i en periode kun tilbud Model S og Model X i long range-versjoner, men henter nå tilbake standard range-modellen.

I skrivende stund starter prisen på Model S standard range på 748.320 kroner. Rekkevidden er 450 km etter WLTP-standarden.

Prisen for long range er på 825.720 kroner. Rekkevidden er oppgitt til 610 km etter WLTP-standarden.

Performance-utgaven øker prisen til 908.120 kroner og kutter rekkevidden til 590 km (WLTP). Ludicrous-pakka skal selskapet ha 99.100 kroner for.

Les hele pressemeldingen fra Tesla nedenfor: