Test av billige TV-er på 55 tommer

Test av 55'' 4K LCD TV-er

BEST I TEST: Panasonic TX-55FX780E er den eneste TV-en på 55 tommer som får toppkarakter i denne samletesten av billige TV-er. Men også Samsung og Philips imponerer i prisklassen.

BEST I TEST: Panasonic TX-55FX780E er den eneste TV-en på 55 tommer som får toppkarakter i denne samletesten av billige TV-er. Men også Samsung og Philips imponerer i prisklassen.

Ny TV? Her er 55''-modellene som gir deg råskarp bildekvalitet uten å tømme lommeboka!

Når den mørke, kalde vinteren setter inn, er det ekstra godt å kose seg med en god film eller serie.

Og det har aldri vært mer innhold å boltre seg i.

Enten du foretrekker de tradisjonelle TV-kanalene eller er hekta på strømmetjenester, finnes det nå så mye underholdning der ute at du knapt behøver forlate sofaen!

Vinterhalvåret er også tiden da mange velger å pensjonere sin gamle TV.

Mye av det beste innholdet kommer ikke lenger fra antenne- eller parabolinngangen, men fra innebygde apper som Netflix, YouTube og Amazon.

Bildekvaliteten fra disse tjenestene har blitt utrolig god – bedre enn vi knapt hadde drømt om for noen år siden – men det forutsetter at du har en topp moderne TV, og ikke minst tilstrekkelig netthastighet.

Den gode nyheten er at det ikke behøver å koste en formue!

Vi har samlet et knippe av de mest interessante 55-tommerne i prisklassen rundt 10.000 kroner, og ble imponert over bildekvaliteten fra de aller beste.

Du finner alle TV-ene i testen lenger ned i artikkelen.

BESTE KJØP: Samsungs UE55NU7475 koster under 10.000 kroner, har flott bilde, flust av smarte finesser og massevis av applikasjoner om bord. Et meget godt kjøp! Les testen lenger ned i artikkelen.

Jo større, jo bedre

Når man bytter TV er det vanlig å gå opp en størrelse eller to. Folk flest lander på en 55-tommer, og det er typisk her du vil finne det største utvalget og de mest aggressive prisene.

De fleste modellene finnes også tilgjengelig i 65'' eller større, for bare noen tusenlapper ekstra. Det kan være verdt å vurdere hvis du har større avstand til TV-en der du sitter, eller bare vil ha en mer kino-aktig opplevelse.

4K Ultra-HD oppløsning (3840×2160) har blitt standard. Det kontrast-økende videoformatet HDR (High Dynamic Range) er også en vanlig finesse på nye TV-er.

Gode spesifikasjoner er derimot ingen garanti for høy bildekvalitet. God kontrast og lysstyrke er ekstra viktig for en god opplevelse av HDR-materiale, og på dette området er det fortsatt stor forskjell mellom de ulike TV-ene.

Brukervennlighet er alfa og omega

TV-en har blitt et underholdningsnav som må takle en rekke ulike innholdsplattformer – direktesendt TV, streaming-apper så vel som tilkoblede enheter og spillkonsoller – det finnes knapt noen grense for hva du kan koble til.

Selve brukergrensesnittet blir derfor svært viktig. Mange produsenter sverger nå til Android som operativsystem. Andre produsenter foretrekker sin egenutviklede variant.

Sammen med fjernkontrollen har dette mye å si for brukervennligheten på de ulike TV-ene.

SPESIELT ANBEFALT: Flott design og byggekvalitet, sylskarpt bilde og sterk lyd samt noen ekstra finesser gjør denne 55-tommeren fra Philips til et spesielt anbefalt kjøp. Les testen lenger ned i artikkelen.

Testen

I denne testen har vi tatt for oss et utvalg av de mest interessante 55''-modellene rundt 10.000 kroner. TV-ene i denne prisklassen gir typisk mer utstyr, flere finesser og ikke minst bedre bilde- og lydkvalitet enn budsjettmodellene, til en relativt sett beskjeden merpris.

Etter vår mening er det mer hensiktsmessig å kjøpe en premium-modell på tilbud, enn å betale fullpris for en ribbet budsjettmodell.

I denne testen har vi som vanlig aller størst fokus på bildekvaliteten, men vi legger også vekt på god lyd og brukervennlighet. Mye av TV-innholdet kommer nå i form av apper og streamingtjenester, som stiller høyere krav til TV-ens fjernkontroll og øvrige brukergrensesnitt for å fungere optimalt.

Oppgitte priser er veiledende, og markedsprisene kan variere avhengig av tilbud og kampanjer. Sjekk prissøketjenester som Prisguiden eller Prisjakt for de til enhver tid beste prisene!

Klikk på bildelenkene nedenfor for å lese hver test:

Les hele testen på Lyd & Bilde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Teknologi

Mest lest på Puls

Annonsebilag