*Nettavisen* Livsstil.

Test av Julebrus

17.10.19 20:06

Det er snart jul og dermed på tide å finne ut hvilken julebrus som faller best i smak hos de unge håpefulle? Jeg mener at når jeg bruker tid på å smake meg frem til hvilket juleøl jeg foretrekker så bør det være en selvfølge at mine håpefulle får den samme muligheten når det gjelder julebrus. Jeg tok meg derfor en runde på butikkene i nærheten; Meny, Rema og Coop Extra og handlet inn det jeg fant av julebrus. Totalt ble dette 8 varianter. De sukkerfrie ble stående av flere grunner. Hovedsakelig fordi vi ikke har gode erfaringer med smaken, men med sønner som absolutt ikke trenger tenke på kaloriinntaket ser vi heller ikke noen grunn til å jobber for mer sukkerfritt på dette området.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Det jeg fant av julebrus på butikkene i nærheten.

Den utnevnte juryen bestod av 4 unge menn i alderen 13 til 16. For å unngå forsøk på bestikkelser og fare for hevn fra overentusiastiske julebrus-fans holdes deres navn hemmelig. Selve testingen ble utført som en blindtest der fire og fire varianter ble servert og målt opp mot hverandre. Herfra gikk så to videre fra hver gruppe til en "finale", der vinneren ble kåret. Det ble gitt terningkast for hver enkelt runde.

Første gruppe bestod av Lerum Julebrus, Hansa Julebrus, Norgesgruppen Julebrus og Grans Julebrus. Ettersom testen ble gjort i Bergen av unge bergensmenn er det litt overraskende at Hansa røk ut allerede her. Norgesgruppen var en klar taper og Lerum og Grans gikk videre til finalen.

Den andre gruppen var satt sammen av Oskar Syltes Rudolf og Nissen, Ringnes Julebrus, CB Julebrus og Hamar og Lillehammer Julebrus (Ringnes). Oskar Sylte og Ringnes gikk videre til finalen, men det bør påpekes at eldstemann i testpanelet hadde en forkjærlighet for Hamar og Lillehammer, som og var den mørkeste/bruneste av alle de testede variantene.

Hva det egentlig smakte ble det snakket lite om rundt bordet, men det var enighet om at en av de som kom dårligst ut rett og slett smakte såpe. Resten gikk mer i diverse varianter av søtt og hint av diverse bær eller frukter.

Finaleheatet bestod dermed av Lerum, Grans, Oskar Sylte og Ringnes. Sistnevnte kom sammen med Lerum inn på en delt tredjeplass. Oskar Sylte Mineralvannfabrikk okkuperte andreplassen og vi kan gratulere Sandefjord og Grans Bryggeri med en forholdsvis klar seier.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Dermed har vi og et par andre familier i nabolaget avgjort hva som skal på bordet i romjulen. Om du vil bruke det vi kom frem til i denne testen er selvsagt helt opp til deg. En variant som kan anbefales er å arrangere en egen test. Du får i så tilfelle en trivelig liten happening og muligens et par overraskelser på hva ungene, og gjerne du selv, foretrekker av julebrus. Alt du trenger er brusen, plastglass, sprittusj (til merking av glass) og ark med testoppsett, som du lager selv, og selvsagt en som er så lite julebrustørst at h*n kan stå for gjennomføringen av testen.

#NAbloggerne #Nettavisen #Ale
#Lokalt #Kortreist #olportalen #utvidhorisonten #grunnavgift #julebrus #jul

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag