Det dukker stadig opp flere fristende nyheter i butikkhyllene, og i forrige uke lanserte Sørlandschips sine fire nye bidrag til chipsfamilien: Sjokolade med biter av potetgull, verdens tynneste Sørlandschips i to forskjellige smaker, samt noen helt nye müslibarer.

Vi har testet de fire ulike nyhetene, og gitt de terningkast fra en til seks. Terningkastene er utelukkende basert på smak, og ikke næringsinnhold eller pris.

Melkesjokolade med biter av Sørlandschips

Gjennomsnittlig terningkast: 3

Terningkast 2: - En blek kopi av Smash. Ikke i nærheten

Terningkast 2: - Sjokoladen var ikke god. Det luktet ekstremt potetgull, og var bare irriterende med biter av potetgull som sitter fast i tennene.

Terningkast 3: - Dette var veldig rart. Det smaker veldig av potetgull, og kombinasjonen med sjokolade fungerte ikke bra. Det er en tam smak, med alt for lite salt. Det er bortkastet å spise så mange kalorier når man ikke får den «wow»-følelsen av sjokoladen.

Terningkast 4: Er egentlig glad i kombinasjonen av salt og sjokolade, men da synes jeg selve sjokoladen burde være mørkere. Da kommer smakene bedre frem. Men, for all del, jeg koste meg med den biten jeg spiste.

Terningkast 2: - Dette smaker Sørlandschips, men uten saltsmaken som gjør chipsen så god. Den ble tam, som en dårlig versjon av Smash.

Terningkast 6: - Knallgod sjokolade! Den milde sjokoladesmaken kombinert med saltet fra Sørlandschipsen er knallgod. Dette er seriøst blant de bedre sjokoladene jeg har smakt på lang tid, og jeg spiser mye sjokolade! Ligner litt på Smash, men lurer på om den her er hakket bedre. Smash har utvilsomt fått en konkurrent.

Terningkast 3: - Sjokoladen var for lite salt, og smakte egentlig som vanlig melkesjokolade. Det kunne også vært mer krønsj i sjokoladen.

Verdens tynneste Sørlandschips, Kvernet havsalt

Gjennomsnittlig terningkast: 4

Terningkast 5: - Superdigg med så tynne flak, men smaken er den samme som i vanlig havsalt. På grunn av de tynne flakene scorer likevel denne høyere enn den vanlige typen.

Terningkast 3: - Smaker helt som den vanlige havsalt-typen, som jeg er i utgangspunktet synes er kjedelig. Denne var også kjedelig.

Terningkast 2: - For lite smak, det burde vært saltere.

Terningkast 2: - Dette smakte jo ingenting. Det var kjedelig og smakløst.

Terningkast 4: - En mild klassisk potetgull-smak. Føler jeg har smakt dette før, mange ganger. Det oppleves likevel som god kvalitet, altså skikkelig potet stekt i fett. Kanskje litt for mye fett.

Terningkast 4: - Klart tynnere, og bedre enn originalen. Nå er jo havsalt i utgangspunktet den kjipeste sørlandschipsen. Både spansk paprika og creme fraiche er bedre alternativer, men denne kan jeg kjøpe.

Terningkast 6: - Jeg elsker det potetgullet du kjøper i syden, som er supertynt og salt, og passer perfekt på stranda. Dette er akkurat som det, bare sprøere! Helt klart en ny favoritt.

Verdens tynneste Sørlandschips, Havsalt og Ellevill pepper

Gjennomsnittlig terningkast: 4

Terningkast 6: - Sykt god smak! God kombinasjon mellom salt og pepper, men heldigvis ikke for mye peppersmak, selv om det er nok til å sette en ekstra god smak på potetgullet.

Terningkast 1: - Dette smaker jo søtt! Æsj!

Terningkast 4: - God krønsj, og grei smak. Skjønner likevel ikke helt poenget med å lage en tynnere variant.

Terningkast 5: - Kjempegodt. Krønsjy og smakfullt!

Terningkast 5: - Dette er supergodt, og smaker mye! Likevel skulle det gjerne hatt mer salt, og mindre pepper. Tror det passer perfekt til å dyppe i rømme.

Terningkast 3: - Tøysete. Lukter bedre enn det smaker, men får pluss for en god ettersmak.

Litt er lov müslibar, med melkesjokolade, havrekjeks og smak av karamell

Gjennomsnittlig terningkast: 5

Terningkast 5: - En lett og søt ettersmak med tydelig karamell. Om dette er sunt, så er det virkelig en tommel opp!

Terningkast 6: - Denne er veldig god, og under 100 kalorier per bar. Nå blir jeg tynn!

Terningkast 4: - Til å ha et så lavt kalorinivå var den bra. God smak av karamell, og en god saltsmak.

Terningkast 5: - NAM! Dette er virkelig en av de bedre müslibarene jeg har spist. Den er ikke supersunn, men med dette kalorinivået er det klart bedre enn å spise en sjokoladeplate. Tommel opp!

Terningkast 5: - Aaah, jeg elsker karamellsmaken! Er det sunt også, er det greia?

Delingschips

Den nye Sørlandschipsen er ikke bare tynnere enn noensinne, men kommer også i større poser på 250 gram. Dessuten kan den åpnes på langs, slik at posen blir omgjort til en slags chipsskål.

- For oss i Sørlandschips er det en liten sensasjon vi nå har lansert. Ildsjelene på fabrikken kutter, steker, krydrer og pakker chips dagen lang. Og nå har vi klart å gjøre noe helt nytt! Vi har kuttet og stekt poteten på en annen måte, og laget en ny type knasende god chips, sier Markus Matsson, markedsdirektør i Sørlandschips.

Melkesjokoladen har de utviklet på bakgrunn av at mange har uttrykt at de liker kombinasjonen av sjokolade og chips.

- Vi har utviklet vår helt egen melkesjokolade, som er mild i smaken og gir en perfekt kontrast til den skikkelig sprø Sørlandschipsen. Dette er en reell nyhet i sjokoladehyllen, kanskje den største på lang tid, sier Matsson.