Test: LG 55SK8500

Topp TV med stjernenykker

LG 55SK500 er en knakende god TV på mange måter, men den har også noen utfordringer. Les testen.

04.02.19 14:10

SK8500-serien ble lansert som en av LGs toppmodeller for 2018. Den slanke designen kan absolutt minne om OLED-skjermene fra samme hold.

55SK8500 har en glatt bakside med innfelte tilkoblinger, som også gjør den enkel å veggmontere. Den har vesentlig flottere byggekvalitet og finish enn mange av de rimeligere modellene.

Brukervennlighet og finesser

LG-skjermen kommer med koreanernes eget WebOS smart-grensesnitt og pekefjernkontrollen Magic Remote.

App-utvalget er klart godkjent, med de viktigste tjenestene på plass.

Dette er en «Netflix Approved TV» som betyr at den er ekstra rask til å laste streamingtjenesten. Skjermen er også hurtig nok for de gaming-frelste, med knappe 14 millisekunders forsinkelse/input lag.

Bildekvalitet

LG 55SK8500 kommer fullastet med bildemessige godsaker. Den bruker et toppspesifisert LCD-panel med NanoCell-teknikk – bittesmå nano-krystaller som spriter opp fargegjengivelsen.

På innsiden har den fullverdig LED-baklys med lokal dimming.

TV-en ser for det meste knakende god ut på sport. Bildet er sylskarpt, også når ballen er i bevegelse. Testsendingene fra Premier League får superfine farger, der både spillerne og publikum formelig «popper» ut av skjermen.

God innsynsvinkel gjør at LG klarer å bevare et bra bilde når man betrakter bildet ut fra siden.

Dessverre er det en svakhet som trekker ned totalinntrykket: Vårt testeksemplar hadde tynne vertikale ujevnheter i bildet, som legger et aldri så lite slør over bildematerialet. Dette er spesielt synlig på fotball på grunn av de store, sammenhengende gresspartiene, og har lett for å bli en distraksjon.

Problemet er ikke like fremtredende på film og TV-serier. Her sørger det eminente LED-baklyset for god kontrast og dypt svartnivå.

Netflix-serier som «Stranger Things» i 4K HDR kvalitet ser fantastisk ut på LG-skjermen, mye takket være støtten for Dolby Vision.

Lydkvalitet

LG-skjermen har et oppgradert lydsystem med 40 W utgangseffekt og bedre lydprosessering, inkludert støtte for Dolby Atmos surroundlyd.

Den låter faktisk mye bedre enn forventet: Her er det god klarhet i stemmene, med overraskende fyldig bass og en aldri så liten surroundeffekt.

Fakta

LG 55SK8500: Pris og spesifikasjoner

PLUSS: Meget god kontrast og fargegjengivelse. Bra svartnivå. God bildebehandling med meget jevne bevegelser gjør den godt egnet til det meste av TV-innhold.

MINUS: En forstyrrende effekt med vertikale linjer/støy trekker ned totalinntrykket på sport.

PRIS: 12.995 kr

KARAKTER: 5 av 6

Les hele testen på Lyd & Bilde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Puls

Annonsebilag