Test: Samsung UE55NU7475

Beste kjøp

Samsung UE55NU7475 har flott bilde, flust av smarte finesser og massevis av applikasjoner om bord. Et meget godt kjøp! Les testen.

04.02.19 14:10

Samsung er en av verdens største TV-produsenter, med et virvar av ulike modellnavn å velge mellom. NU74-serien er en litt mer påkostet og velutstyrt modell enn lillebror UE55NU7105 som vi kåret til årets beste budsjett-TV i 2018.

Samsung-skjermen har en gjennomtenkt design med sølvgrå, børstet utførelse på rammen, og kanaler for skjult kabelføring gjennom foten.

Brukervennlighet og finesser

Fjernkontrollen kommer også i børstet stål. Den er av Bluetooth-typen, slik at du kan peke den hvor som helst og likevel få treff. Den er kjapp å taste med og gir tilgang til de viktigste funksjonene via hurtigtaster.

Samsungs smarte Tizen-brukergrensesnitt er raskt og intuitivt å bruke.

Det merkes godt at TV-en laster apper og menyer raskere – i noen tilfeller flere sekunder kjappere – enn Android-modellene. NU7475 utmerker seg også med rekordlav input lag: Spillmodusen kvitterer med rundt 15 millisekunder forsinkelse – godt nytt for de spillfrelste!

Bildekvalitet

Samsung-skjermen serverer flott bildekvalitet. Det første som slår oss er den imponerende skarpheten. UE55NU7405 evner virkelig å få frem de små detaljene i TV-innholdet.

Selv nyheter og underholdningsprogrammer med variabel kvalitet på innspillingen ser glimrende ut, med forsvinnende lite støy.

Samsung-skjermen har også rikelig med lysstyrke – nok til å se TV på høylys dag. Dette vil derfor være en utmerket TV til allsidig bruk.

Når vi demper belysningen litt, er det også tydelig at Samsung-skjermen har bra, om ikke akkurat enestående kontrast og svartnivå.

Lysfordelingen på LCD-panelet er uniform, uten plagsomme ujevnheter fra kantbelysningen. Man bør imidlertid merke seg at innsynsvinkelen er nokså snever: Fargene blir nokså lett utvaskede når man sitter ute til siden.

Samsung-skjermen når heller ikke helt opp til kontrasten og fargegjengivelsen som konkurrenten fra Panasonic kan fremvise: Dette kommer spesielt frem på filmer og serier i HDR-kvalitet, som stiller ekstra høye krav til kontrast.

Vi merker oss for øvrig at denne modellen kommer uten Samsungs velfungerende «HDR+»-bildeinnstilling som forbedrer kontrasten på alt av bildeinnhold.

Lydkvalitet

Samsung 55NU7475 har nedovervendte høyttalere som reflekterer lyden via bordet og videre til lytteposisjon. Dette er ikke like gunstig som direktestrålende høyttalere, men Samsung har fått det til å fungere bra.

TV-en leverer fyldig og klar lyd, og kan spille relativt høyt. Samtidig er det ingen tvil om at en lydplanke vil heve lydopplevelsen betraktelig.

Fakta

Samsung UE55NU7475: Pris og spesifikasjoner

PLUSS: Samsung UE55NU7475 har gjennomført design, god smart tv med bra app-utvalg,skarp bildekvalitet samt lav input lag.

MINUS: Kontrasten og svartnivået er ikke helt på nivå med de beste.

PRIS: 9990 kr

KARAKTER: 5 av 6 - beste kjøp

Les hele testen på Lyd & Bilde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Teknologi

Mest lest på Puls

Annonsebilag