Test: TCL 55DC760

Frisk og frekk

Det er bare detaljer med bildekvaliteten som hindrer toppkarakteren på nykommeren TCL 55DC760  fra Kina. Les testen.

04.02.19 11:49

Kinesiske TCL har markert seg som en spennende utfordrer til de etablerte TV-produsentene.

Nykommeren 55DC760 skiller seg ut med et ganske radikalt designuttrykk: Under selve skjermen sitter en sylinderformet lydplanke, med matchende skråstilte føtter som gir et usedvanlig sporty utseende.

Brukervennlighet og finesser

TCL har oppgradert sine TV-er til siste Android-versjon (8.0 Oreo), som har blitt langt mer oversiktlig og intuitiv å bruke. Med den nye hovedmenyen er det enkelt å velge hva man vil se på.

I tillegg er det nå mulig å hoppe frem og tilbake mellom ulike typer innhold (for eksempel YouTube og Netflix) uten å måtte starte om igjen fra begynnelsen.

Android-systemet byr som forventet på et stort utvalg av apper, men Amazon Prime glimrer pussig nok med sitt fravær.

TCL-skjermen har imidlertid innebygd Chromecast, slik at du enkelt kan streame innhold fra mobilen på TV-skjermen, eller fjernstyre TV-en med mobilen.

Det følger for øvrig med to fjernkontroller.

Bildekvalitet

TCL-skjermen serverer et skarpt og kontrastrikt bilde, som umiddelbart trekker oss inn i handlingen. 55DC760 får frem detaljene i bildet, og har en fargedybde som får mange av de andre skjermene til å se blasse ut i forhold.

Lysstyrken ligger på rundt 400 nits, hvilket er for lite til å gi den helt store wow-opplevelsen på HDR-innhold, men det duger fint til vanlig TV-titting i lyse omgivelser.

Det eneste vi har å trekke for, er at TCL-skjermen ikke har like glatte bevegelser som de beste konkurrentene. Der for eksempel Philips og Panasonic serverer sport og spill med jevne sømløse bevegelser, er det tendenser til litt rykk og napp hos TCL, som hindrer toppkarakter.

Lydkvalitet

TCL 55DC760 kan skilte med en dedikert, sylinderformet lydplanke, som i tillegg bærer det amerikanske JBL-navnet. Dermed skapes det forventninger om kruttsterk lyd. Og TCL innfrir, i alle fall delvis.

Lydgjengivelsen fra de direktestrålende høyttalerne er klar og tydelig, men vi må skru opp volumet ganske mye før det blir ordentlig futt i stemmer og lydeffekter.

Den innebygde lydplanken gir litt bedre lyd enn gjennomsnittet, men er ingen fullgod erstatning for ekte vare etter vår mening.

Fakta

TCL 55DC760: Pris og spesifikasjoner

PLUSS: DC760 byr på nyskapende design, oppgradert smart-plattform med Android 8.0, samt imponerende bildekvalitet med god lysstyrke og kontrast.

MINUS: TCL er ikke den glatteste på bevegelser.

PRIS: 8990 kr

KARAKTER: 5

Les hele testen av TCL 55DC760 på lydogbilde.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Teknologi

Mest lest på Puls

Annonsebilag