Det melder Fox News fredag kveld.

- Til tross for en dyp kjærlighet og respekt for hverandre, har vi oppdaget at vi veien vår har tatt oss i forskjellig retning, skriver de i en felles uttalelse fredag.

Ekteparet feiret tre års bryllupsdag i juni etter at de giftet seg i 2018. Cuoco og Cook møtte hverandre i 2016. Ektemannen, Karl Cook (30), kommer fra en svært velstående familie. Han er sønn av Scott Cook, grunnleggeren av finansgiganten Intuit, som har en formue på seks milliarder dollar, ifølge Forbes.

Cook er er også aktiv innen sprangridning, og det var gjennom den felles interessen for hestesporten at paret møttes.

- Vi har tatt denne beslutningen sammen gjennom en gjensidig respekt og beundring for hverandre, skriver de videre i uttalelsen.

I fjor punget paret ut med 12 millioner dollar, eller i overkant av 103 millioner norske kroner etter dagens kurs, for en eiendom i Hidden Hills i Los Angeles.

Fra 2007 til 2019 gjorde Kaley Cuoco (35) seg verdenskjent gjennom rollen som «Penny» i seersuksessen «The Big Bang Theory». Det siste året har hun vært aktuell som « flyvertinnen «Cassie Bowden» i serien «The Flight Attendant».

Ekteskapet med Cook, er Cuoco sitt andre ekteskap. Fra 2013 til 2015 var hun gift med den tidligere amerikanske tennisspilleren Ryan Sweeting.

Les også: Kaley Cuoco måtte få sex-kurs av kollegaen: – Hva er det du driver med?