*Nettavisen* Livsstil.

Tor Hammerø

The Counterfictionals: «No Hay Banda»

Plateanmeldelse

The Counterfictionals tar i mot hyllesten for «No Hay Banda».

Med sitt debutalbum har det danske bandet The Counterfictionals laga en hyllest til ti filmer med masse flott musikk og strålende illustrasjoner servert i en svart boks som skiller seg ut fra det meste.

Jeg bryter sammen, om ikke i krampegråt, så i alle fall i lett hulken og innrømmer at jeg aldri har hørt om verken The Counterfictionals eller bandets leder og komponist, saksofonisten, og mye mer, Kristoffer Rosing-Schow. Møtet har derfor blitt av det overraskende og ikke minst særdeles hyggelige slaget.

Rosing-Schow (47) viser seg å være en svært så allsidig og kreativ herre. Det viktigste i denne sammenhengen er at han er en meget dyktig komponist. Med sin store interesse for film, har han latt seg inspirere av blant andre David Lynchs «Mulholland Drive», westernklassikeren «For en neve dollar mer», Luc Bessons «Subway» og «The Big Blue» og Lars von Triers «AntiChrist».

Ikke bare har han latt seg inspirere til å skrive vakker og original musikk som er spilt inn live med publikum til stede i studioet The Village i København, men han har også laga ti flotte illustrasjoner og skrevet ti små historier på baksiden av illustrasjonene som forteller oss historiene bak filmene.

Sammen med Henriette Groth på bratsj, klarinett og diverse, Bjørn Heebøll på trommer, vibrafon og diverse, Maja Romm på gitar, Tove Sørensen på basser og Jeppe Zacho på tenorsaksofon, klarinetter og bongos, har Rosing-Schow, som spiller både saksofoner, klarinetter, det egenskapte instrumentet hydrofonium og mye, mye mer, skapt et eget lite melodisk univers som det er spennende å dukke ned i og skape sine egne «filmer» ut i fra.

Sju gjestemusikere bidrar også på fint vis, ikke minst vokalisten Katrine Krog Russo på et av spora, og til sammen har de ti låtene og de ti maleriene/illustrasjonene blitt noe helt spesielt og ikke minst vakkert. Overraskende, flott og helt unikt - det holder ei god stund det.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Klikk på bildet for å forstørre.

The Counterfictionals No Hay Banda GoodMusic/counterfictionals.dk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.