I april tydet mye på at «The Crown»-skuespilleren Emma Corrin (25) sto frem som queer, eller skeiv, etter at hun delte et bilde på Instagram der hun kalte seg selv en «skeiv brud».

Og nå velger 25-åringen å dele mer om kjønnsidentiteten sin, som hun i et nytt innlegg på Instagram beskriver som en «intim reise» som består av en rekke «svinger og endringer».

«Dette var før jeg kjøpte mine første bånd», skriver den unge skuespilleren, før hun legger til at hun for anledningen surret et bånd som brukes med boksehansker rundt brystet.

Byttet pronomer

Brystbinding er noe enkelte gjør for å fremstå mer flatbrystet. Dersom det gjøres feil kan man få både irritert hud, pusteproblemer og i verste fall brekke ribbeina, så det er viktig å bruke riktig teknikk. Corrin skriver i sitt innlegg at hun har gått til innkjøp av brystbånd fra merket gc2b, som ifølge OK Magazine både drives og eies av transpersoner.

Selv om Corrin ikke offisielt har uttalt hvordan hun identifiserer seg, tyder mye på at hun er såkalt non-binary, skriver ABC. Dette betyr at man verken identifiserer seg som mann eller kvinne, og ofte går under pronomet «hen».

25-åringen skrev nylig i Instagram-bioen sin at hun går under pronomene «she/they», altså «hun/dem» eller «hen» på norsk. Denne beskrivelsen har hun for øvrig fjernet i ettertid.

Flere kjønnsnøytrale kjendiser

I kommentarfeltet under Corrins innlegg renner det inn med støttende kommentarer fra både fans og kollegaer.

Artist Paloma Faith (39) og skuespiller Jennifer Garner (49) er blant dem som har lagt igjen en hilsen til Corrin, og utover dette er det mange hjerter å finne i kommentarfeltet.

«The Crown»-stjernen er imidlertid ikke den eneste kjendisen som har snakket åpent om egen kjønnsidentitet.

Både Demi Lovato (28) og Sam Smith (29) har tidligere sagt at de identifiserer seg verken som mann eller kvinne.

Elliot Page (34) som tidligere gikk under navnet Ellen Page, har på sin side tatt med seg fansen på reisen fra å kvinne til mann. Hen byttet navn i desember i fjor, og har siden gjennomgått en operasjon for å fjerne brystene sine for godt.