Gwyneth Paltrow (47) har fått flengende kritikk for sine pseudovitenskapelige helse- og livsstilsråd, men listen med personer som ganske enkelt liker hva den tidligere skuespilleren har å tilby gjennom velværevaremerket Goop er så lang at Netflix har gitt Paltrow en egen serie.

«The Goop Lab» har premiere den 24. januar 2020, og den første traileren gir et lite innblikk i hva seerne kan forvente seg.

Kort oppsummert: Orgasme, eksorsisme, kvinners underliv og «hvordan melke skiten ut av livet». Se traileren i toppen av artikkelen.

Serien består av seks episoder hvor et team av forskere, leger og aktører innen alternativ medisin «byr på et nysgjerrig og ærlig innblikk i psykedeliske stoffer, energibehandling og andre utfordrende velværetemaer», som det heter i Netflix' beskrivelse av serien.

– Utforsker ideer som kan virke helt fjerne eller for skumle

Paltrow ser blant annet nærmere på et orgasmekurs på «hvor alle kommer», men er tilsynelatende skeptisk til hva som foregår.

– Hva faen er det du gjør med folk? Naken i et rom fullt av kvinner. Jeg vet ikke om jeg tør, sier 47-åringen.

Les også: (+) Gwyneth Paltrow hylles for bikinibilder

Serien følger Gwyneth Paltrow selv og hennes høyre hånd Elise Loehnen.

– Det vi prøver å gjøre er å utforske ideer som kan virke helt fjerne eller for skumle, sier Loehnen i traileren.

– Vi er her én gang, ett liv. Hvordan kan vi virkelig melke skiten ut av dette? sier Paltrow.

– En farlig seier for pseudovitenskapen

Reaksjonen etter traileren har ikke latt vente på seg, og en lang rekke kritikere mener den tidligere skuespilleren selger «slangeolje».

Kritikere hevder Gwynth Paltrows praksis er villedende og i verste fall farlig.

– Goops avtale med Netflix er en farlig seier for pseudovitenskapen, skriver The Guardian på kommentarplass.

I 2018 fikk Paltrow en bot på 1,3 millioner kroner for udokumenterte påstander i markedsføringen av vaginaegg hun selger.