Gå til sidens hovedinnhold

«The Night King»-skuespilleren tar endelig bladet fra munnen

Game of Thrones 8

Obs, spoiler-advarsel! Ikke les videre med mindre du har sett 3. episode av sesong 8 av «Game of Thrones».

VIDEO: Se teaseren til 4. episode av «Game of Thrones 8» over.

Bak det iskalde ansiktet til «The Night King» i «Game of Thrones» skjuler stuntmann og skuespiller Vladimir Furdik (49) seg.

Furdik, som jo ikke er helt ulik Daniel Craig av utseende, jobbet som stuntmann blant annet på James Bond-filmen «Skyfall».

Men nå handler alt om «Game of Thrones», og spesielt den spektakulære dødsorgien tredje episode i åttende sesong var. Episoden var i det store og hele viet til The Night King, og de fleste har fått med seg hans skjebne. Han er død.

Han ble drept av Arya Stark i den siste avgjørende scenen i slaget om Winterfell, og for første gang snakker skuespilleren ut om sitt endelikt.

- Det var en svært følelsesladet dag og natt. Det var ikke enkelt, sier han til The Hollywood Reporter.

Furdik forteller at han og Maisie Williams, som spiller Arya Stark, måtte gjøre scenen «kanskje 15 ganger» før teamet var fornøyd. De brukte svært mye energi på scenen.

I det avgjørende øyeblikket i serien hopper Arya Stark mot The Night King i et bakholdsangrep. Men Nattkongen merker henne komme, snur seg og avverger tilsynelatende det dødelige knivstikket.

- Det var veldig, veldig vanskelig. Vi er gode venner, vi kjenner hverandre. Det var ikke lett for meg å late som jeg skader henne.

Skuespilleren legger ikke skjul på at det var et høyt press på begge to.

- Det var vanskelig å gripe henne under kjeven. Hvis du gjør en feil bevegelse, og ikke tar i mot på en god måte, kan hun skade seg. Så vi opplevde begge høyt press. Det var ikke en enkel dag, sier han til nettsiden.

Skuespillere og filmteamet brukte tre måneder på å filme den omfattende episoden, som altså til slutt ender med den iskalde kongen går i tusen knas.

Vladimir Furdik vil imidlertid ikke svare på om han kommer til å savne å spille The Night King.

- Jeg vet ikke. Jeg har ikke noe svar til det. Ingenting.

Les også

Dette er den mest sjokkerende episoden av Game of Thrones noensinne

Les også

Maisie Williams om nakenscenen: - Bestemte hvor mye jeg ville vise selv

Kommentarer til denne saken