Gå til sidens hovedinnhold

«The Prince» får fansen til å rase: - Upassende og respektløs

Flere reagerer på hvordan prinsen blir framstilt.

En trailer for en ny kongelig tegneserie om det britiske kongehuset, setter sinnene i kok i sosiale medier da flere mener den er «upassende» og «respektløs».

I den animerte serien, kalt «The Prince» fra HBO, skal seerne få følge livet til kongefamilien på innsiden, og det er den tredje tronarvingen, Prins George (8) som er i fokus. Han er sønn av Prins William (39) og hertuginne Kate (39), barnebarn av Prins Charles (72) og oldebarn til den sittende monarken, Dronning Elizabeth (95).

Se traileren til «The Prince» under:

Serien er laget av Gary Janetti, som også står bak den populære serien «Family Guy», og er en satirisk framstilling av kongefamilien, som nevnt, gjennom øynene til den unge prinsen. Janetti har også stemmen til Prins George.

Les også: Et gammelt intervju med Amy Winehouse sjokkerer 10 år etter hennes død

Men, etter at traileren til serien ble sluppet i går har det rast i sosiale medier. Framstillingen av Prins George og de andre barn i kongefamilien faller nemlig ikke i god jord hos fansen.

I en av scenene ber prinsen om en kopp te som «ikke smaker dritt», og kaller dronningen en «bad bitch».

Raser i sosiale medier

Det er akkurat dette som får sosiale medier til å koke.

Flere brukere på Twitter går hardt ut mot hvordan barna blir framstilt i serien, og mener barn ikke skal bli tullet med på den måten det gjøres i serien.

En bruker mener at det er dårlig stil av HBO, skriver Metro.

«Unngå å dra barn inn i dette. Det kan føre til mobbing og trakassering hos ekte barn.» skriver en.

Les også: Fansen bet seg merke i en liten detalj på superstjernens bilde: - Jeg kan ikke tro det

«Nei, nei, nei, nei, Det er greit å tulle med de voksne i kongefamilien, men George og de andre barna er ikke innafor.» skriver en annen.

En annen bruker er også enig, og mener at serien er «upassende» og «respektløs», og at barna burde bli holdt utenfor og ikke tulles med når de fremdeles er barn.

- Skam dere

I tillegg til Gary Janetti som Prins George, er også Lucy Punch som hertuginne Kate, Dan Stevens som prins Charles, Orlando Bloom med som Prins Harry og Sophie Turner som Prinsesse Charlotte.

De to sistnevnte får også voldsom kritikk i sosiale medier for å ta del i serien i det hele tatt. Både Bloom og Turner har nemlig bevisst valgt å skjerme deres egne barn fra medias søkelys, og noen mener derfor at det er hyklersk å ta del i en serie som framstiller barn slik «The Prince» gjør.

Les også: Kelly Clarkson må betale sin kommende eksmann nær to hundre tusen dollar i måneden

«Orlando og Sophie, jeg kan ikke tro at dere jobbet med «The Prince» etter at dere har ropt høyt om privatliv til deres egne barn. Veldig hyklerisk! Skam dere for å hjelpe med å mobbe et barn.» skriver en bruker på Twitter.