Tirsdag kveld var det klart for premiere av den tiende sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» på Bergans flaghip store i Oslo.

For jubileumsesongen av det populære TVNorge-programmet er det influenser Vita Mashadi (26), den tidligere fotballspilleren og kommentatoren Mini Jakobsen (53), skuespiller Guro Fostervold Tvedten (44), komiker Yousef Hadaoui (38), radiovert Niklas Baarli (30), den svenske TV-stjernen Ola-Conny Wallgren (55), snowboarder Silje Norendal (25), «Skam»-stjernen Iman Meskini (21) og den tidligere langrennsløperen Thomas Aalsgaard (47), som skal konkurrere mot hverandre i spektakulære naturomgivelser.

At det har blitt tøft for årets kjendiser legger ingen skjul på. I tidligere sesonger har seerne blitt vitne til både tårer og svette blant deltakerne, og i år blir det tilsynelatende ingen unntak.

Ifølge Vita Mashadi er det flere deltakere hun ryker i tottene på, og hun kan også vitne om tunge utfordringer. Det kan også radiovert Niklas Baarli bekrefte.

Slet med angst

For den tidligere langrennsløperen Thomas Alsgaard sin del, var det imidlertid helt andre ting enn krangling og dårlig form som ble utfordrende for hans del.

Til Nettavisen avslører 47-åringen at han slet enormt med sosial angst under oppholdet, noe han har slitt med helt siden han var liten.

Se intervju med Alsgaard øverst i saken!

- Det er litt facinerende at mine utfordringer lå på et helt annet plan enn alle de andre. Jeg var ganske alene om det. Mens de andre slet når sekken ble tung og bakkene ble bratte, så ligger mitt problem kanskje på alt annet rundt, forteller han til Nettavisen.

Heftige konflikter

For Alsgaard ble det til tider dermed svært utfordrende å være i en stor gruppe.

- En av grunnene til at jeg sa ja til dette var at jeg skulle gjøre det jeg pleier å gjøre når jeg er på tur, men så skulle det filmes å lage TV av, og det var ikke det jeg hadde sett for meg. Alle deltakerne har ansvaret for å lage reality-TV, og for meg var det en kjempeutfordring som resulterte i noen heftige konflikter som jeg ikke håper er med på TV.

Alsgaard er ikke alene om å ha opplevd konflikter på tur. Ifølge Vita Mashadi gikk det ofte noen kuler varmt mellom deltakerne.

- Det var mye dårlig stemning. Så jeg er veldig spent på hva de faktisk tar med på TV. Vi var jo et lag der alle hadde veldig sterke meninger, ler Mashadi.

Venner i dag

Heldigvis gikk det seg til for både Alsgaard og Mashadi, ifølge dem selv.

- I dag er stemningen veldig bra. Jeg regner med det, ler Alsgaard, før han legger til:

- Det er klart lunta blir kort når man er sliten, veldig kald, og det er tungt å bære. Men så fort vi kom tilbake til camp, fikk være litt alene og heller ha fokus på det sosiale, så var det veldig god stemning.

Den tidligere langrennsstjernen hyller også resten av gjengen for måten de håndterte Alsgaards sosiale utfordringer på.

- Det å vite at jeg skal reise på tur og bo så tett med noen jeg overhodet ikke kjenner, det er for meg en skremmende tanke. Men de fleste av de andre deltakerne er sosiale mennesker som er veldig flinke til å ta vare på dem rundt seg. Det merket jeg med en gang, så jeg følte meg veldig hjemme veldig fort, sier han.

«71 grader nord - Norges Tøffeste kjendis» har premiere på TVNorge torsdag 20.30.