I den nyeste episoden av podkasten «Kunne vært proff med Simon Nitsche» er det tidligere Senkveld-programleder, Thomas Numme (52), som er æresgjest. I episoden åpner han opp om en lovende håndballkarriere som unggutt, og legger ikke skjul på at han ønsket å nå høyt i sporten.

Sandefjordingen forteller at målet var å nå helt opp til juniorlandslaget, og at han på den tiden hadde en plakat av laget på soverommet.

Les også: Verdenskjent skuespiller hyller dopscene: - Fantastisk

Det skulle derimot ikke gå lett for seg for den målrettede unggutten. I episoden kommer det nemlig frem at Numme fikk fatale konsekvenser etter å ha unngått knebeskyttere under en av kampene.

Måtte sitte i rullestol

Bare 14 år gammel skulle han spille en kamp for det lokale håndballaget, og akkurat i denne kampen valgte Numme å droppe knebeskytterne. Det skulle vise seg å få uheldige innvirkninger.

– På den tiden var det litt sånn «ruglete» gulv, så jeg faller og får et sår på kneet. Legen sier at jeg har fått hundebæsj inn i såret fordi det hadde vært en hundeutstilling dagen før og det var ikke dekket ordentlig til. Noe som gjør at jeg får gule stafylokokker og full pakke i kroppen, sier Numme i podkasten.

Gule stafylokokker er en bakterie som kan påtreffes i Normalflora og slimhinner, men som kan forårsake alvorlige og potensielt livstruende infeksjoner.

Les også: Elon Musk og James Franco trekker seg fra Depp-rettssaken

Numme forteller videre at bakteriene han hadde fått i kroppen skulle gå hardt utover helsa.

– Jeg var 176 cm høy og veide 39 kilo, noe som gjør at jeg ser ut som et lik. Jeg måtte sitte på en sånn ring fordi jeg ikke kunne sitte vanlig fordi jeg var så tynn, forteller 52-åringen.

Den gangen, da Thomas bare var 14 år gammel, måtte han sitte i rullestol i litt over én måned og lære seg å gå igjen.

Nettavisen har vært i kontakt med manageren til Thomas Numme, som opplyser om at Numme ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Ble lagt inn på hjem

Som en del av behandlingen ble sandefjordingen lagt inn på et rekreasjonshjem i Tønsberg. Ifølge programlederen selv var ikke tilbudene store på den tiden, og en 14 år gammel Thomas Numme måtte bo på et hjem hvor han var en av de yngste pasientene.

– Jeg var yngst, og nest yngste var 81 år gammel. Jeg bodde rett og slett på et gamlehjem i én måned, det var helt forferdelig, sier Numme og ler litt.

– Det var den stussligste perioden i livet mitt. Desto viktigere var det å komme tilbake, fortsetter han.

Numme mistet spensten og måtte begynne å trene på en alternativ måte, men var tilbake på håndballbanen etter tre måneder. Unggutten måtte derimot ta det forsiktig i begynnelsen.

Les også: Pia Tjelta måtte isolere seg i tre måneder for drømmerollen

Det ble altså aldri en håndballkarriere på Numme i voksen alder. Han har derimot gjort stor suksess på andre flater.

Han har, for å nevne noe, vært programleder for «Holder Nielsens Metode» i NRK P3, «Videosirkus» og «Nå er det Nå», «Idol» og for å ikke glemme «Senkveld med Thomas og Harald». Som følge av hans rolle som programleder har han vunnet en rekke priser. Under Gullruten 2018 vant blant annet han og Harald Rønneberg hedersprisen for sine 15 år som programleder for Senkveld med Thomas og Harald.