Se video - Her får Thomas Numme beskjeden om at han har utløst brannalarmen på Kviknes Hotell:

Deltakerne i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» er godt i gang med ekspedisjonen mot Nordkapp, når de i torsdagens episode skal ned fra fjellet Keipen i Balestrand.

Den blytunge etappen begynte grytidlig om morgningen på selveste nasjonaldagen, hvor de skulle både opp og ned fjelltoppen Keipen på ski.

Les også: Sjokk-exit i «71 grader nord». Én detalj utgjorde det hele

Siden det var nasjonaldag i det ganske land, ble deltakerne etter endt etappe belønnet med sjampanje, bløtkake og ikke minst: et hotellopphold for en natt på Kviknes Hotell i Balestrand.

- Jeg så det var en del damp

For en gjeng som har sovet ukesvis i telt og ikke fått tatt en ordentlig dusj på en god stund, var det flere deltakere som satte svært pris belønningen. En av dem var tidligere «Senkveld»-programleder Thomas Numme (51).

– Vi stod opp 03:45 på selveste 17.mai. Så var det å gå noe sånt som 1400 høydemeter opp på Keipen, for så å komme seg ned igjen. 15-16 timer senere får vi da beskjed om at vi får tilgang til hotell og ikke minst dusj. Du får ikke en bedre beskjed enn det etter 6-7 dager i telt, sier Numme til Nettavisen.

Les også: Aurora Gude reagerer etter «71 grader nord»-exit: – Veldig urettferdig

At Numme nøt å endelig få ta seg en lang, varm dusj er det ingen tvil om, men dusjen endte alt annet enn behagelig for Numme.

For etter at han hadde kommet ut av dusjen, ringte telefonen fra hotellresepsjonen til Numme og hans romkamerat, Petter Schjerven (53).

Til deres store overraskelse hadde den lange, varme dusjen til Numme gjort at all dampen og temperaturen hadde utløst brannalarm på hotellet.

– Dusjen var ikke så veldig lang. Et kvarter kanskje, 20 minutter. Jeg så jo at det var en del damp, men trodde ikke det var nok til å utløse en brannalarm. sier han til Nettavisen.

Forstår hotellet

Selv om det hele ikke endte i noen voldsom dramatikk tar 51-åringen det hele med et stort smil at dusjen hans utløste brannalarmen på hotellet, og sier til Nettavisen at han forstår at hotellet har sensitive brannalarmer.

– Ved nærmere ettertanke så er jo Kviknes Hotell en fantastisk trebygning fra 1700-tallet, så jeg har full forståelse for at de investerer i en særs ømfintlig brannalarm.

Les også: «71 grader nord»-drama når produksjonen griper inn. Kommer med sjokkbeskjed til deltakerne

Også hans romkamerat under hotelloppholdet, skal ha tatt det hele med et smil og ga ikke Numme noe pes i etterkant.

– Petter var grei han. Og han er vel vant til at det skjer mye rart rundt meg, sier han og ler.

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» sendes på TVNorge torsdager og søndager klokken 20:30 og på strømmetjenesten Discovery+.